VIDEO Campionatul mondial de sărituri Cliff Diving 2021: un român scrie istorie – Cătălin Preda

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.06.2021 - 11:52

După cea mai lungă pauză din istoria sa, din cauza COVID, Campionatul mondial de sărituri de pe stânci – Red Bull Cliff Diving World Series a revenit în 2021, la Saint-Raphaël, în Franța. Românul Cătălin Preda s-a impus spectaculos, iar Constantin Popovici s-a clasat pe trei.

SHARE

După ce a încheiat ediția precedentă a Red Bull Cliff Diving World Series, din 2019, pe locul cinci, cu o săritură realizată în premieră, Cătălin Preda a scris istorie în prima etapă a seriei din acest an, impunându-se la Saint-Raphaël în fața octuplului campion Gary Hunt, de la trambulina fixată la 27 de metri înălțime deasupra stâncilor.

Citește și: Șefa achizițiilor COVID: propusă de Teodorovici, susținută de USRPLUS. Suspiciuni grave de corupție

La femimin, de la trambulina cu o înălțime de 21 de metri, pe primul loc s-a clasat australianca Rhiannan Iffland, deținătoarea a patru titluri, care în 2019 a parcurs primul său sezon perfect, cu șapte victorii din șapte posibile.

Citește și: Nicuşor Dan: Trist că, la 31 de ani de la mineriada din 1990, vinovaţii n-au fost pedepsiți

Nu mulți se așteptau la victoria de weekend-ul trecut a diver-ului Cătălin Preda. În vârstă de 29 de ani, românul a debutat abia în 2018 și, de atunci, a sărit doar la șase evenimente. După primele două runde sărituri de vineri, Preda a intrat în finală pe locul trei. A efectuat două sărituri spectaculoase, ce au frizat perfecțiunea, în apele Mediteranei, iar campionul Gary Hunt, în vârstă de 37 de ani, a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

„Este extraordinar! (...) Toate pregătirile și așteptarea îndelungată au dat roade. Am început cu un loc trei în Bosnia și, în trei ani, am avansat rapid. Suntem aici, în sudul Franței, și am reușit să escaladez podiumul până pe prima treaptă. Este un sentiment plăcut”, a declarat Cătălin Preda.

Pe cea de-a treia treaptă a podiumului Red Bull Cliff Diving World Series de la Saint-Raphaël a urcat Constantin Popovici, care, înainte de startul competiției, era catalogat drept principalul adversar al octuplului campion Gary Hunt. În 2019, Popovici a fost nevoit să întrerupă sezonul din cauza unei accidentări.

“A fost o perioadă lungă de pauză în Seria Mondială. Am încercat să rămân într-o formă cât mai bună participând la diverse alte competiții. M-am antrenat mult în această perioadă și mă bucur că am început cu o clasare pe podium. Este un sezon lung și fiecare punct este extrem de important”, a spus și Constantin Popovici, după concurs.

Toți cei 24 de sportivi înscriși , 12 bărbați și 12 femei, au avut sărituri foarte bune cu ocazia debutului Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving 2021 dovedind astfel determinarea lor de a reveni în forță după pauza impusă.

Următoarea etapă va avea loc peste opt săptămâni la Oslo, în Norvegia, pe 14 august. Apoi, vor avea loc săriturile de la Downpatrick Head, în nord-vestul Irlandei, și Baku, Azerbaidjan, locația unde vor fi încoronați campionii 2021.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.