Astra Giurgiu și U. Craiova se duelează sâmbătă pentru câștigarea Cupei României, ediția 2021

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.05.2021 - 14:35
Astra Giurgiu și U. Craiova se duelează sâmbătă pentru câștigarea Cupei României, ediția 2021

Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești găzduiește finala Cupei României, Astra Giurgiu vs Universitatea Craiova (22 mai, de la ora 20:00). Câștigătoarea trofeului se va califica automat în UEFA Conference League.

SHARE

La prima vedere, este o înfruntare dezechilibrată. Universitatea Craiova are toate șansele să termine sezonul pe locul 3 în Liga I, datorită celor trei puncte aduse de victoria contra lui FCSB (1-0). De partea cealaltă, Astra Giurgiu a retrogradat direct în Liga a 2-a după ce a fost învinsă de Viitorul (0-1).

Multe case de pariuri au afișat cote destul de apropiate pentru un pariu pe câștigătoare, sugerând faptul că se poate întâmpla orice în confruntarea de la Ploiești. Rămâne de văzut cum vor fluctua aceste cote, ținând cont de faptul că astralii au moralul la pământ. Mulți dintre ei nu acceptă să joace în eșalonul secund și deja negociază cu alte cluburi.

„Fotbalul ne-a pedepsit după un an cu foarte multe probleme. Nu neapărat financiare, dar au fost multe. Nu caut un alibi, dar am jucat din 3 în 3 zile, n-am avut timp să ne revenim. Facem antrenamentele la Ploiești, practic jucăm mereu în deplasare. E vina noastră și a conducerii. Depindea de noi, dar nu am putut să ne salvăm.

Asta e, viața merge înainte. Sper ca acest club să continue și să promoveze peste un an. Nu e nicio tragedie până la urmă! N-am intrat resemnați, probabil atât putem! Fotbalul ne-a dat cât merităm.

Am aflat că dăduseră gol cei de la Hermannstadt. Din păcate nu am putut să marcăm, am avut problema asta tot sezonul”, a spus fundașul central Valerică Găman, despre care se spune că va semna cu FC U Craiova, ca și Mihai Răduț.

La rândul său, președintele Dani Coman va demisiona în zilele următoare. „Este un moment extrem de greu pentru întregul club, dar asta este consecința ultimilor ani. Știm cu toții ceea ce s-a întâmplat aici. Trebuia să vină și acest moment”, a declarat Coman, după eșecul în fața echipei lui Hagi, din ultima rundă a Play-out-ului.

Drumul spre finală

Astra Giurgiu a ajuns în finală după ce le-a eliminat pe Ripensia Timișoara (5-1, în deplasare), ASU Poli Timișoara (2-1, în deplasare), Petrolul Ploiești (3-0, în deplasare) și Dinamo București.

Calificarea în detrimentul „câinilor” a fost dramatică. După 1-0 pentru Astra la Giurgiu (gol Krpic), a fost 1-0 pentru Dinamo pe stadionul din „Ștefan cel Mare” (gol Andrei Radu, în minutul 89). Giurgiuvenii au trecut mai departe, deși au fost primii care au ratat la loviturile de departajare.

Universitatea Craiova a primit doar două goluri până acum: 5-0 în deplasare cu Progresul Spartac, 1-0 în deplasare cu FC Botoșani, 1-0 în deplasare cu Chindia Târgoviște, 3-0 acasă și 2-2 în deplasare cu Viitorul Târgu Jiu.

Întâlniri directe

Astra și Universitatea Craiova s-au întâlnit doar de două ori în actuala ediție de campionat, în sezonul regulat. „Știința” a învins cu 2-0 pe „Ion Oblemenco” și a remizat la Giurgiu, 1-1.

Primul meci cu spectatori de la izbucnirea pandemiei

Finala Cupei este primul meci de fotbal care se dispută cu spectatori în România, după luna martie 2020. Aproximativ 3.750 de fani vor fi prezenți în tribunele stadionului „Ilie Oană”. Un bilet la peluze costă 30 de lei, iar un tichet la peluza a 2-a costă 70 de lei.

În principiu, cine cumpără bilet trebuie să fie vaccinat, iar rapelul să fi fost făcut cu minimum 10 zile înainte de ziua meciului. Dacă nu există certificat de vaccinare, microbistul trebuie să prezinte un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte de finala Cupei.

De asemenea, spectatorii nevaccinați trebuie să aibă un test rapid antigen făcut cu maximum 24 de ore înainte de finală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te