Acuzații de corupție, după ce Halep și-a strigat disperarea că nu e judecată. „Pe cine protejați?”

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.04.2023 - 09:15
Simona Halep - Foto: Profimedia Images

Simona Halep a acordat în exclusivitate pentru Tennis Majors, un interviu în care își arată disperarea că audierile sale sunt deja amânate de aproape 8 luni. Fanii sportivei acuză Federația Internațională de Tenis de corupție

SHARE

Simona Halep a cordat un interviu după o perioadă lungă de tăcere și la 8 luni după ce a fost suspendată din tenis. Halep a fost prinsă cu roxadustat, o substanță interzisă și care i-ar putea aduce 4 ani de suspendare.

Cele mai importante declarații ale Simonei din interviul acordat ieri:

„Stresul este uriaș, pentru că nu m-am gândit niciodată că mă voi confrunta cu așa ceva.

Întotdeauna am fost împotriva dopajului, deoarece sunt o mare susținătoare a sportului curat. Așa că, la început, nu am știut cum să mă descurc.

 Dar acum simt nevoia să vorbesc cu voce tare cu susținătorii mei, cu fanii mei și cu publicul, pentru că sunt sigură că ei chiar vor să știe de ce durează atât de mult și chiar am simțit nevoia să fac asta. 

În cunoștință de cauză, nu am luat nicio substanță interzisă. Sunt o mare susținătoare a sporturilor curate și am fost întotdeauna împotriva dopajului.

NU am auzit de substanță

După cum am spus, nu auzisem niciodată despre ea, așa că nu știam cum aș putea să o iau. După multă muncă, au descoperit că a existat o contaminare, o contaminare cu un supliment, și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu.

Citește și: Dezastrul de la Certej, din 1971, când 300.000 tone de steril au ras valea: Au murit zeci de oameni

O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să se afle acolo.

Experții au lucrat mult pentru a găsi motivul acestei contaminări și au descoperit că suplimentul era contaminat cu o cantitate foarte mică de substanță.

Acuzații de corupție, după ce Halep și-a strigat disperarea că nu e judecată

 Următorul pas este o audiere la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar este foarte fragilă, pentru că ITF a spus că ar putea să o anuleze. Dacă vor face asta, vor trece aproape opt luni de când am fost suspendată.

Nu cer un tratament special. Cer doar să fiu judecată. Cât va mai dura?”

Interviul pe larg în linkul de mai jos:

Citește și: Halep, disperată: „Cer să fiu judecată!” Probele i-au fost respinse. Cine vrea să amâne verdictul?

După dezvăluirea emoționantă a sportivei a acesteia, zeci de fani ai tenisului s-au raliat în spatele lui Halep și au cerut răspunsuri de la ITF și WTA. Mulți fani au acuzat organismele de conducere de corupție, scrie sportskeeda

"Cea mai respectuoasă și calmă jucătoare din tenis își pierde răbdarea și vorbește despre @ITFTennis. Asta spune multe despre corupția lor. Nu-mi amintesc niciun alt jucător care să fi așteptat atât de mult timp pentru a fi audiat. Dacă nu aș ști mai bine, aș spune că este vorba de xenofobie", a comentat un fan.

Cine o urăște pe Halep?

"Justiția întârziată înseamnă justiție refuzată. #ITF", a spus un alt fan.

„Având în vedere că este o persoană care a avut atât de mult succes în ultimul deceniu, nu m-aș fi așteptat ca ITF să o trateze atât de rău????? De parcă ar fi una dintre cele mai respectate jucătoare de către colegi și experți și ea încă așteaptă? Se simte ca și cum cineva din ITF o urăște pe Halep”, a spus altcineva.

„@ITFTennis ce se întâmplă. Acest lucru este absurd, a spus un alt utilizator.”

„Una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume și ei nu pot da prioritate cazului ei? Teribil. #freeSimo #keepfighting twitter.com/Simona_Halep/s...”

„Pentru ceea ce sunteți, vă susțin pe deplin.
Nu am cunoștință de complicitatea sau nu a dumneavoastră.

Ceea ce știu este că aveți dreptul la un proces corect și rapid.

@WTA Ați putea să ne spuneți care a fost acțiunea consiliului jucătorilor în această chestiune?”.

Simona Halep ar urma să fie audiată abia pe 28 mai în cel mai bun caz. Un verdit va veni la un an după suspendarea proviziorie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te