300 de copii la “Festivalul de mini-rugby Cristache Mitrea”

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.04.2019 - 16:13

Cele două terenuri de la Arcul de Triumf au devenit, timp de câteva ore, locul de joacă, dar și de joc, al micilor rugby-ști, băieți și fete.

SHARE

A treia ediție a Festivalului de Rugby Cristache Mitrea a adus la un loc copiii cluburilor ACS Șoimii București, RC Grivița, CSO Pantelimon, C.S. Gloria Buzău, C.S.S. Bârlad, RC Flamingo și echipa orașului Chișinău din Republica Moldova. Fără să existe presiunea rezultatelor, copiii de la categoriile U8, U10, U12, U14 au jucat cu hotărâre și, la sfârșit, au fost recompensați cu medalii, diplome, trofee și dulciuri asigurate de sponsorii Festivalului: Nestle Romania, Carrefour Romania, Ferrero, Tedi, Dis Prod, Patiseria Tineretului, H5 Worldwide Strategies, ARBOmedia, Fundația Educație prin Rugby, Cătălin Timofte. Tot cu această ocazie a avut loc și o întâlnire a veteranilor care au fost pregătiți de Cristache Mitrea."Stejarii" Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu și Florin Surugiu au participat la festivitatea de premiere

Jucători ai echipei naționale au fost prezenți la competiție și au împărtășit copiilor din experiența lor. Vremea bună a completat această sărbătoare organizată în memoria omului de rugby, profesorului și antrenorului Cristache Mitrea, personalitate care a marcat evoluția acestui sport în țara noastră.

Cristache Mitrea a fost una dintre personalităţile rugbyului românesc care şi-a pus  amprenta asupra acestui sport în cele două decade cât a activat ca secretar general al Federaţiei Române de Rugby şi preşedinte al Asociaţiei Municipale de Rugby Bucureşti. Cristache Mitrea  s-a născut la 27 februarie 1949, în Bucureşti, iar la şase ani începea să meargă la primele antrenamente de rugby, la echipa de copii a Rapidului. De aici a fost promovat la echipele de juniori ale Griviţei, avându-i că antrenori pe Milică Constantin, Titi Cocor sau Tudor George –Ahoe. A practicat şi atletism, specializarea sa fiind în probele de aruncări – greutate, disc şi suliţă. Odată cu intrarea la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, acesta a ales rugbyul, începând să joace şi în echipa Institului, specializându-se pe postul de linia a II-a şi avându-l ca antrenor pe Rene Chiriac. În ce priveşte senioratul, a evoluat la Contactoare Buzău. Din 1977 a devenit antrenor la CSS “Triumf” Bucureşti. Începând cu anul 1986, a ocupat funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Rugby (1986-1990), devenind şi membru în Biroul Federal, unde va rămâne până în 2004. Timp de câţiva ani a ocupat funcţia de şef de serviciu în Ministerul Sportului, dar şi pe cea de secretar general al Federaţiei Române de Patinaj. Rugby-ul a rămas însă marea lui pasiune şi, în 2001, inființează Asociaţia Municipală de Rugby Bucureşti. În  2013, pe când ocupă funcţia de inspector de specialitate în MTS, este nevoit să se pensioneze pe caz de boală.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te