„Asta cu BAC-ul... nu vreau să găsesc scuze dar pot spune că, din opt ani de zile, șase ani am fost la echipa națională, deci eu făceam ceva pentru echipa naționala a României, iar doi ani am fost accidentat sau am fost la Campionatul European. Asta nu este o scuză, ci ca să vadă că nu am fost la petreceri, am fost undeva pentru echipa națională.
M-am uitat că, în urmă cu câțiva ani, Mircea Lucescu spunea: «Nici eu nu am BAC-ul și m-a oprit cu nimic să mă dezvolt pe plan social, să învăț șapte limbi străine și pe plan sportiv să mă dezvolt autodidact». Nu mă pot compara cu Mircea Lucescu, dar pot să-l dau ca exemplu. Noi încercăm să învățam de la cei mai buni”, a spus Mirel Rădoi la Prosport.
Citește și: 225 de cazuri noi de Covid 19, la 32.800 de teste
În 2015, Mirel Rădoi a vrut să obțină licența PRO pentru a deveni antrenor. La București nu se putea deoarece Federația cerea să fi absolvit bacalaureatul. Rădoi s-a înscris la Școala de antrenori de la Chișinău care nu cerea cursanților să aibă bacalaureat.
Aflând de „drama” lui Rădoi, FRF a decis să îl ajute și să scoată bacalaureatul ca o condiție de participare la cursurile pentru licența PRO de antrenor.
Și fără școală, Mirel Rădoi a terminat cursurile de antrenori și poate sta pe banca echipei naționale. Mirel Rădoi este singurul antrenor din istorie cu două serii de câte 3 înfrângeri.
Citește și: Jucătoare de tenis, arestată la Roland Garros. Meci aranjat împotriva Andreei Mitu și Patriciei Țig