Un şef de la Electrica fura curent, cu angajaţii, care-i erau rude. Firele nu treceau prin contor

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.03.2023 - 09:08
Un şef de la Electrica fura curent, cu angajaţii, care-i erau rude. Firele nu treceau prin contor - Foto: PXFuel

Corpul de control al Electrica a descins la casele unor angajaţi ai companiei şi la o pensiune din Vârtop, deţinută de familia fostului director general, bihoreanul Nicolae Coroiu, condamnat definitiv la închisoare, pentru corupţie, în urmă cu cinci ani.

SHARE

Şi angajaţii vizaţi sunt rude ale ex-managerului: unul e vărul, iar celălalt nepot al lui Coroiu. Cu toţii sunt bănuiţi de furt de energie electrică.

Un şef de la Electrica fura curent

Inginerul Dorin Petriş, şeful de echipă din zona Beiuş a Departamentului de Operaţiuni Reţea al Electrica Distribuţie Oradea, structura ce controlează contoarele clienţilor companiei, a fost prins că fură energie electrică.

Petriş şi-a modificat instalaţia electrică a vilei personale din satul Seghişte, comuna Lunca, în aşa fel încât firele care alimentau aparatele cu consumuri mari de energie să fie diferite de cele care intrau în aparatul de măsurat, iar apoi legate la cablul care ieşea din contor.

Citeşte şi: Factură la curent electric de 76 de milioane de euro. Un vrâncean a avut un şoc

Furtul a fost descoperit de o echipă a Corpului de control al Electrica Distribuţie Transilvania Nord Vest, din Cluj, care a şi ridicat contorul de la vila inginerului, conform Bihoreanul.

Totul s-a întâmplat în timpul unei acţiuni mai ample. Echipa de control a făcut o vizită şi în Câmpani, unde a înlocuit contoarele de la două imobile deţinute de inginerul Raul Coroiu, şi el angajat Electrica Distribuţie.

Citeşte şi: Cât curent electric consumă întreg orașul Brașov într-un an? De 11 ori cât Casa Poporului în 6 luni

Inspectorii au urcat şi în satul de vacanţă Vârtop, la pensiunea Panoramic a ex-managerului Electrica, Nicolae Coroiu.

La momentul controlului, pensiunea era închisă, dar s-a putut stabili că o clădire-anexă era racordată direct la stâlp, deci fura energie electrică, iar clădirea principală nu ar fi avut aparatul de măsurat prevăzut în contract, ci unul subdimensionat ca putere, care putea înregistra cel mult 20% din consumul efectiv.

În timp ce alte pensiuni din Vârtop au înregistrat consumuri de 6-7.000 KWh, în lunile de iarnă, Panoramic, întinsă pe două etaje, cu mansardă, 10 camere şi restaurant, ar fi consumat maximum 400 KWh, cam cât o casă familială.

Rubedenii

Cert e că adresele la care a descins echipa de control nu au fost alese întâmplător. Iar proprietarii au cu toţii un "numitor comun":

Dorin Petriş e văr, iar Raul Coroiu nepot de-al lui Nicolae Coroiu, fost director al Electrica Oradea (până în 2004), ulterior chiar director general al societăţii (până în 2007), demis pentru corupţie şi condamnat definitiv, în 2018, la 5 ani de detenţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te