Un băiat orfan a vândut inelul bunicii pentru mâncare. Ce s-a întâmplat imediat după acest moment

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.10.2023 - 10:27
Copil dat spre adopție, ajuns pe străzi după ce a fost răpit de bunica iubitoare Foto: Unsplash.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un băiat dat spre adopție când era extrem de mic a ajuns pe drumuri după ce bunica lui l-a furat de la părinții adoptivi. Cu toate acestea, viața i-a surâs din nou chiar în ziua în care a vândut singura amintire pentru a avea bani de mâncare.

SHARE

Foamea îl obligă pe Elton, un copil al străzii, să vândă inelul de safir al răposatei sale bunici, dar cumpărătorul de la casa de amanet are o reacție ciudată când vede obiectul. 

Femeia murise cu un an în urmă și îi lăsase acest obiect drept moștenire.

Un băiat orfan a vândut inelul bunicii pentru mâncare. Ce s-a întâmplat imediat după acest moment

Povestea copilului care a fost dat spre adopție din cauză că avea o boală de piele rară a înduioșat o lume întreagă. Acesta ajunsese pe străzi după ce bunica sa il furase din casa unde creștea alături de familia care-l înfiase.

De fapt, cel la care tocmai ajunsese copilul să vândă inelul era chiar tatăl lui natural. Acesta i-a spus că inelul este o moștenire de familie și îi spune lui Elton o poveste șocantă.

Iată ce s-a întâmplat:

Vederea lui Elton s-a încețoșat când un val de amețeală îl cuprinse. Se împiedică de peretele aleii și se sprijini de el. O durere surdă și profundă în stomac i-a amintit că nu mai mâncase de ieri dimineață, când a găsit un burger pe jumătate mâncat într-un coș de gunoi.

A apăsat cu prudență un vârf de deget pe nodul din buzunarul jachetei. Nu mai putea continua așa. Elton tresări și își ridică mâna în fața feței. Atingerea jachetei îi spărsese veziculul de pe deget, cauzat de boala rară a pielii.

— Sunt sigur blestemat, mormăi Elton. „Nu voi supraviețui niciodată fără bunică”.

Bunica lui Elton murise cu aproape un an în urmă, lăsându-i doar inelul de safir pe care îl purta acum în buzunar. Fusese trimis la un adăpost, dar îl ura acolo. Avusese în sfârșit curajul să fugă cu câteva luni în urmă.

Se descurcase o vreme mâncând din tomberoane și dormind în parc, dar ultima săptămână fusese foarte grea. Avea nevoie de hrană și materiale medicale și exista o singură modalitate de a obține bani pentru a cumpăra acele lucruri. Elton s-a îndreptat încet spre o casă de amanet din apropiere.

— Scuzați-mă, domnule, îi spuse el bărbatului din spatele tejghelei. — Cât îmi poți da pentru acest inel?

Elton a pus inelul jos pe blatul de sticlă. Cumpărătorul i-a aruncat o privire superficială și apoi s-a uitat la inel. Gâfâi încet, iar ochii i s-au mărit când l-a smuls de pe tejghea și l-a examinat.

Elton a început să zâmbească. Reacția cumpărătorului a însemnat cu siguranță că inelul valorează mulți bani. Ar putea fi suficient pentru a-l ajuta să-și cumpere niște haine noi, ca să-și poată căuta un loc de muncă.

— De unde ai acest inel, fiule? Întrebă cumpărătorul încruntat.

— A aparținut bunicii mele, domnule, răspunse Elton. — Merită o grămadă de bani?

 "Bunica ta? Dar acest inel a fost în familia mea de generații. Este o moștenire."

Bărbatul clătină din cap și se uită șocat la Elton. "Nu poate fi... Elton? Tu ești? Cu toții credeam că ai murit acum 13 ani”, a spus bărbatul.

Inelul, singura moștenire a copilului: Foto: Unsplash, imagine cu rol ilustrativ

Dat de adopție de tată pentru că avea o boală rară, furat de bunică și crescut de ea

Povestea, publicată de site-ul news.amomama.com este de-a dreptul terifiantă. Părinții lui tocmai se despărțiseră iar el rămăsese la tatăl său. Dar pentru că beblușul avea o boală de piele părintele l-a dat spre adopție deoarece nu-și permitea să-l trateze. 

Bunica lui a aflat despre gestul fiului ei în timpul unei vizite. A aflat până la urmă cine i-a înfiat nepotul și a mers la familia respectivă. 

A vrut să îl ia, însă părinții adoptivi s-au opus.Atunci ea le-a sugerat să-i fie bonă copilului. Și-a vândut tot și s-a mutat în orașul unde locuia nepotul.

Copilul era tratat la recomandarea medicului dermatolog însă bunica a crezut că îl va vindeca cu alifie de plante. Însă după ce o aplica pe piele, acesta avea dureri cumplite. Încerca să i le amelioreze cu băuturi alcoolice. 

Citește și: O femeie a găsit un copil dormind pe străzi și l-a adoptat. Ce a urmat după 14 ani

Până la urmă, după ce nepotul ei a ajuns la spital în stare critică, aceasta a așteptat până a fost externat, apoi a intrat pe furiș în casă și l-a furat. 

Apoi a lăsat mașina să cadă de pe un pod încercând să-și însceneze moartea.

Bunica a murit iar copilul a rămas pe străzi, înfometat și fără haine.

Dar toți credeau că băiatul a murit cu mulți ani în urmă.

Bunica a vrut să-i fie bona nepotului Foto: Unsplash (imagine cu rol ilustrativ)

A ajuns la tatăl său

„Am văzut povestea în ziare și n-am vrut să cred, dar apoi a venit poliția la ușa mea...” asistentul de amanet și-a apăsat buzele într-o grimasă strânsă și se uită la Elton cu lacrimi în ochi. „Credeam că am pierdut totul în acea zi, dar acum ești aici, în viață, și nu pot să nu mă întreb dacă văd o fantomă”.

— Nu sunt o fantomă, domnule, răspunse Elton încruntat.

Bărbatul a clătinat din cap. „Te rog, spune-mi doar Jared. Nu mă aștept să-mi spui „Tata”, chiar dacă tot ce făceam atunci era în interesul tău. Nu mi-aș fi putut permite niciodată îngrijirea medicală de care aveai nevoie... Am încercat, dar a fost prea mult. A te da spre adopție a fost singura modalitate de a te asigura că ai un viitor bun."

Citește și: Apel disperat din Belgia. Părăsită la spital de mamă, după naștere. ”O sarcină nu poate fi uitată”

„Am încercat să-i explic asta mamei, dar ea nu a vrut să asculte. Am petrecut atât de mult timp bântuit de regrete, întrebându-mă dacă aș fi putut spune ceva pentru a o convinge să te lase în pace cu oamenii care te-au adoptat. Nu și-a putut ține niciodată nasul departe de treburile altora, mai ales când credea că aceștia au greșit și că ea are dreptate”.

Elton îşi lăsă capul în mâini. Își amintea vag de o femeie cu părul negru care îi cântase în timp ce ea îi îmbrăca rănile când era mic. Asta era mama lui adoptivă, Gabi? De ce naiba l-ar fi luat bunica de la asta? Ar fi putut să crească cu cei mai buni doctori și poate chiar să aibă șansa de a trăi o viață normală.

În schimb, existase bunica cu unguentele ei de casă și insistența încăpățânată că Dumnezeu nu ți-a dat nicio povară pe care nu ai fost suficient de puternic să le suporti. Nu-i venea să creadă că i-a spus asta după ce l-a luat dintr-o casă în care luptele lui ar fi putut fi atenuate considerabil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te