VIDEO Suntem tari în Robotică. Un colegiu din Focşani reprezintă România în Statele Unite

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.03.2024 - 12:17

Suntem tari în Robotică. Un colegiu din Focşani reprezintă România în Statele Unite. Succes de prestigiu! Echipa de robotică a Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani va reprezenta România.

SHARE

Suntem tari în Robotică. Un colegiu din Focşani reprezintă România în Statele Unite. Succes de prestigiu! Echipa de robotică a Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani va reprezenta România, în Statele Unite.

Este vorba despre participarea la Competiţia „FIRST Tech Challenge”. Acesta este un fel de Campionat Mondial de robotică al liceenilor.

Suntem tari în Robotică. Un colegiu din Focşani reprezintă România în Statele Unite

Elevii informaticieni focşăneni au câștigat finala competiției naționale „FIRST Tech Challenge România”, care este în fapt Campionatul Național de Robotică al liceenilor, desfășurat la Iași.

FIRST Tech Challenge e mai mult decât despre Robotică. Echipele FIRST Tech Challenge (până la 15 membri ai echipei, clasele 7-12) sunt provocate să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze roboți, pentru a concura, într-o provocare cap la cap, într-un format de alianță pentru studii şi cercetare.

Îndrumați de antrenori și mentori adulți, studenții dezvoltă abilități și practică principiile Ingineriei robotice, în timp ce realizează valoarea muncii grele, a inovației și a lucrului în echipă, conform ziaruldevrancea.ro.

Citeşte şi: Uber Eats va începe livrările de alimente cu roboți autonomi pe roţi

Setul robot este reutilizabil de la an la an și poate fi codificat folosind o varietate de niveluri de programare, bazată pe sistemul Java, conform firstinspires.org.

Echipele proiectează și construiesc roboți, strâng fonduri, își proiectează și își comercializează brandul echipei și fac parte din comunitate, pentru a câștiga premii specifice.

Participanții sunt eligibili să aplice pentru burse de studii superioare de 80 de milioane de dolari. Fiecare sezon se încheie cu evenimente de campionat regional și un FIRST campionat interesant.

Citeşte şi: FOTO Ucraina a creat robotul dronă gata să recunoască, să atace și să apere autonom pozițiile

Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani a fost înfiinţat în a doua jumătate a sec. al XIX-lea şi îşi datorează existenţa Legii Instrucţiunii Publice din 25 noiembrie 1864, care, la articolul 61, prevedea înfiinţarea şcolilor de fete, la oraşe şi sate.

Foto: PXHere

Din 1990, a devenit Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”, transformat în anii 1999-2000, ca o recunoaştere a valorii sale, în Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”.

Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani este prima unitate de învăţămant vrânceană care a fost desemnată în 2007 „Şcoală europeană”, iar în 2010, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului acordă colegiului, pentru excepţionala activitate desfăşurată timp de 121 ani, pentru rezultatele deosebite ale elevilor şi pentru contribuţia adusă la creşterea calităţii actului educaţional, „Diploma de excelenţă instituţională”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te