Românii care vor să câștige bani în străinătate se pot angaja pe un salariu de 50.000 de euro pe an. Trebuie să îndeplinească unele condiții.
Într-o perioadă în care tot mai multe firme se închid și oamenii își pierd locurile de muncă, mulți români se orientează spre străinătate.
Unii merg acolo pentru câteva luni, alții rămân definitiv. În străinătate, românii sunt printre cei mai apreciați muncitori, angajatorii spunând despre ei că sunt harnici și serioși.
Acum o companie din Irlanda face o ofertă de muncă.
Este vorba despre o meserie pe care mulți români din diaspora o practică.
Salariu de 50.000 €/an pentru românii care știu această meserie. Unde trebuie să se angajeze?
Pe o platformă de recrutări, este postat un anunț de ofertă de muncă. O firmă caută lucrători de întreținere drumuri. Locul de muncă este în Iranda.
Este nevoie de cunoașterea limbii engleze.
Salariu de 50.000 €/an pentru românii care știu această meserie. Unde trebuie să se angajeze? - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Așadar, se caută șoferi de camion, muncitori de asfaltare, dar și operatori pentru cilindri. Este nevoie chiar și de șef de echipă.
Salariul este cuprins între 40.000 euro - 50.000 euro brut pe an în funcție de experiență. Se lucrează în schimburi de dimineață sau seară/noapte, în funcție de proiect; 40 ore/săptămână, în medie, conform anunțului de
angajare.
Câți români locuiesc în Irlanda
Conform unor rapoarte publicate de Biroul Central de Statistică al Irlandei, la recensământul din 2022, numărul celor care au declarat că sunt cetățeni români era de 42.460, iar numărul persoanelor care vorbesc limba română: 57.383.
Comunitatea românească este pe locul al treilea în rândul comunităților din Irlanda, după cele din Polonia și Marea Britanie, iar limba română a devenit a doua limbă străină vorbită în familie, în Irlanda, după poloneză.
Citește și: Ce salariu trebuie să aibă românii în Germania pentru a fi considerați bogați? Unde lucrează?
Recensământul evidențiază, totodată, un număr semnificativ, în raport cu cifrele totale, al persoanelor cu dublă cetățenie. Astfel, 5.717 de cetățeni figurează în aceste evidențe cu dublă cetățenie, româno-irlandeză. Dintre aceștia, 29% s-au născut în Irlanda, iar 71% s-au născut în România.