Salariu de 10.000 € lunar și cadouri aniversare. Lucrezi de acasă. Ce trebuie să faci?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.04.2024 - 07:47
Jobul cu bani mulți Foto: Pexels.com - rol ilustrativ
Foto: Pexels.com
Foto: pixabay.com

Un salariu impresionant și o mulțime de facilități. Este oferta pentru un specialit într-un domeniu unde româniii sunt super calificați. Trebuie să cunoască limba engleză foarte bine și nu este nevoie să meargă fizic la birou.

SHARE

O companie din unul dintre domeniile unde foarte mulți români se pricep foarte bine avansează o ofertă de angajate pe o platformă de recrutare. 

Candidatul trebuie să aibă cel puțin 8 ani experiență în IT. Salariul este de 10.000 de euro lunar la care se adaugă alte beneficii. 

Salariu de 10.000 € lunar și cadouri aniversare. Lucrezi de acasă. Ce trebuie să faci?

Căutăm un arhitect de soluții AI/ML energic și pasionat, care să-și aducă experiența și cunoștințele echipei noastre din Biroul Tehnologic, se arată în anunțul angajatorului pe platforma de recrutare

”În calitate de arhitect de soluții AI/ML, veți juca un rol crucial în proiectarea și implementarea soluțiilor AI/ML pentru clienții noștri. Veți lucra îndeaproape cu echipe și clienți interfuncționali pentru a înțelege cerințele lor de afaceri, pentru a dezvolta dovezi de concepte (PoC) și dovezi de valori (PoV) și pentru a crea arhitecturi AI/ML scalabile și inovatoare.

Experiența dumneavoastră în tehnologiile AI/ML și platformele cloud va fi esențială pentru a oferi soluții de ultimă oră și pentru a genera rezultate de afaceri pentru clienții noștri”, se mai arată în anunț.

Citește și: Țara din Europa unde românii pot câștiga cel puțin dublu față de acasă. Ce meserie se caută urgent

Responsabilitățile jobului

În anunț au fost publicate și responsabilitățile acestui post. Printre acestea amintim:

Asistență în activitățile de pre-vânzare, inclusiv pregătirea propunerilor, participarea la întâlnirile cu clienții și efectuarea de prezentări și demonstrații tehnice.

Colaborați cu clienții pentru a le înțelege obiectivele de afaceri, provocările și cerințele AI/ML și pentru a oferi recomandări strategice privind proiectarea și implementarea soluției AI/ML.

Proiectați arhitecturi AI/ML end-to-end, inclusiv asimilarea de date, ingineria caracteristicilor, dezvoltarea modelelor, implementarea modelului și monitorizarea.

Citește și: Austria angajează români și oferă un salariu de 4 ori mai mare decât în țară. Ce meserie se cere

Dezvoltați PoC și PoV pentru a prezenta valoarea și fezabilitatea soluțiilor AI/ML, demonstrând impactul acestora asupra proceselor și rezultatelor de afaceri.

Colaborați îndeaproape cu oamenii de știință de date, inginerii și alte părți interesate pentru a identifica și a utiliza algoritmi, modele și cadre adecvate AI/ML.

Arhitectați conducte și fluxuri de lucru AI/ML scalabile și eficiente, integrând diverse surse de date și asigurând calitatea și integritatea datelor pe tot parcursul procesului.

Oferiți expertiză tehnică și îndrumare echipelor de dezvoltare în timpul fazei de implementare, asigurând conformitatea cu cele mai bune practici și standardele din industrie.

Colaborați cu arhitecții cloud și echipele de infrastructură pentru a utiliza platformele cloud (., AWS, Azure, Google Cloud) și serviciile conexe pentru soluții AI/ML.

Rămâneți la curent cu cele mai recente progrese și tendințe în tehnologiile, cadrele și instrumentele AI/ML și evaluați potențiala aplicare a acestora în proiectele clienților.

Dezvoltați oferte de servicii și cadre pentru livrarea soluțiilor AI/ML, inclusiv componente reutilizabile, bune practici și metodologii de implementare.

10.000 € pentru 8 ani de experiență

Însă postul nu este pentru oricine. Angajatorul vrea să se asigure că omul pe care îl va lua în echipă cunoaște foarte bine domeniul de activitate. Din acest motiv are următoarele cerințe: 

Experiență în abordarea clienților, consiliere și consultanță

Experiență dovedită (2+ ani) de lucru ca arhitect de soluții AI/ML sau un rol similar într-un mediu de consultanță.

Cel puțin 8 ani de experiență în IT, cu accent pe Inginerie AI/ML.

Să fie capabil să lucreze în străinătate, se adaptează cu ușurință la schimbări și se bucură de o dezvoltare rapidă.

Expertiză puternică în proiectarea și implementarea soluțiilor AI/ML, inclusiv preprocesarea datelor, ingineria caracteristicilor, dezvoltarea modelului și implementarea.

Cunoaștere aprofundată a algoritmilor AI/ML, cadrelor (., TensorFlow, PyTorch) și bibliotecilor (., scikit-learn, NumPy).

Experiență cu platforme și servicii cloud, cum ar fi AWS SageMaker, Azure Machine Learning, Google Cloud AI Platform.
Cunoștințe în limbaje de programare precum Python și SQL.

O bună înțelegere a principiilor de inginerie software și a celor mai bune practici, inclusiv controlul versiunilor, testarea și implementarea.

Citește și: Se schimbă contractele de muncă ale românilor din Germania. Cum vor arăta acestea?

Abilități excelente analitice și de rezolvare a problemelor, cu capacitatea de a înțelege cerințele complexe de afaceri și de a le traduce în soluții AI/ML.

Abilități excelente de comunicare și prezentare, cu capacitatea de a transmite în mod eficient concepte tehnice atât părților interesate tehnice, cât și non-tehnice.

Abilitate demonstrată de a lucra într-un mediu de echipă de colaborare și de a gestiona mai multe proiecte simultan.
Certificarile relevante (., AWS Certified Machine Learning - Speciality, Microsoft Certified: Azure AI Engineer Associate) sunt foarte de dorit.

Nivel de engleză conversațional (B2+)

Licență în domeniul dezvoltării software sau echivalent în educație sau experiență

Citește și: O țară din Europa angajează români cu salarii de 6.500 € pe lună. Ce meserie trebuie să cunoască

Oferta cumpaniei

Compania promite un format de lucru flexibil, fie că vorbim despre lucrul la birou, la distanța sau o combinație între cele două variante.

Un salariu competitiv și un pachet de compensare bun

Creștere personalizată a carierei

Instrumente de dezvoltare profesională (program de mentorat, discuții și traininguri tehnologice, centre de excelență și multe altele)

Comunități tehnologice active cu schimb regulat de cunoștințe

Rambursarea educației

Zile de concediu plătite, concedii medicale și zile libere

Program de sănătate și sport

Asigurare medicala

Cadouri de aniversare memorabile

Evenimente corporative și team building.

Câți IT-iști are România

Numărul de specialiști IT angajați în România a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar și cu un grad mare de mobilitate a forței de muncă.

În acest sens, studiul „Cum e să lucrezi în IT în 2024”, realizat de platforma de recrutare online bestjobs și Orion Innovation, companie globală de servicii și soluții IT, conturează profilul angajatului în IT și provocările pe care activitatea profesională în acest domeniu le ridică.

Citește și: Locuri de muncă în străinătate. Pleci în Tenerife și faci poze. Ai 1.000 € lunar și hotel gratuit

În România, în luna august 2023, figurau 240.800 angajați în IT&C, 82% dintre ei având până în 34 de ani, potrivit datelor Eurostat. Astfel, România se situează pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști angajați în IT și pe locul 5 în rândul țărilor UE ca procent de femei cu studii în IT&C, ce activează ca specialiști IT (29,9%).

Ca mod delucru, angajații în IT preferă să lucreze remote (89%) măcar câteva zile pe săptămână, însă momentan modul de lucru este împărțit între remote (38%), hibrid (28%) și de la birou (36%), conform wall-street.ro

Deși lipsa contactului fizic și a interacțiunii în timp real poate duce la o pierdere a conexiunii umane și la o scădere a nivelului de angajament și coeziune în echipă, o relație bună cu colegii de muncă este considerată importantă de 94% dintre respondenții sondajului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te