Pensie crescută cu 8.000 de lei pentru Traian Băsescu. Cum a ajuns fostul președinte să ia 2 pensii?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.09.2024 - 11:40
Pensie crescută cu 8.000 de lei pentru Traian Băsescu. Cum a ajuns fostul președinte să ia 2 pensii? - Foto: INQUAM Photos/ George Călin
Pensie crescută cu 8.000 de lei pentru Traian Băsescu. Cum a ajuns fostul președinte să ia 2 pensii? - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Pensie crescută cu 8.000 de lei pentru Traian Băsescu. Cum a ajuns fostul președinte să ia 2 pensii? Din cauza unei decizii privind colaborarea cu Securitatea, nu poate avea indemnizație de fost șef de stat. Va primi însă 1.500 de euro de la Parlamentul European.

SHARE

Pensie crescută cu 8.000 de lei pentru Traian Băsescu. Cum a ajuns fostul președinte să ia 2 pensii? Fostul președinte spune că nu se consideră sărac. El a lucrat pe nave petroliere dar a avut funcții înalte în stat. Însă idnemnizațiile pentru aceste funcții i-au fost retrase. 

Singurul venit este pensia de stat pe care o primește pentru 55 de ani de muncă. 

Ce pensie are Traian Băsescu? ”Din februarie voi primi 1.500 € de la Parlamentul European”

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că, în acest moment, singrul venit este pensia de stat, pe care o primește pentru o vechime de peste 50 de ani în marina comercială.

Citește și: Pensie crescută pentru cei cu grupe de muncă. Vârsta de pensionare, în funcție de ocupație. De când?

"Am 55 de ani de muncă, din care 12 pe nave petroliere, cu grad de risc ridicat, cu grupa I si a II-a de muncă. n-am indemnizație de șef de stat. Eu am ieșit cu o pensie de 2980 de lei (în 2015). De atunci s-a indexat an de an. Nu am nicio altă pensie.

Voi primi începând cu februarie anul viitor o pensie de 1500 de euro de la Parlamentul European. Nu am inici pensie de fost deputat și senator, nici pensie de fost primar, nici indemnizație de fost președinte.", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea Tv.

Citește și: Cum a refuzat Casa de Pensii o creștere de pensie la Mica recalculare? Umilit după 33 de ani munciți

Traian Băsescu a precizat că a pierdut indemnizația de fost șef al statului ca urmare a deciziei de colaborare cu Securitatea ca poliție politică. "Am vorbit despre pensia mea mică, dar să nu credeți că sunt un om sărac. Mi-au luat indemnizația de președinte, să le fie de bine, casa (de protocol - N.R.) nu era a mea, era a statului, să o țină la ei!", a precizat Băsescu.

Astfel, din 2025, Traian Băsescu va beneficia și de pensia de stat și de cea de la Parlamentul European. 

Foarte multe pensii au crescut după recalcularea din această toamnă însă multe au scăzut. Cu toate acestea, cei ale căror sume sunt mai mici au primit valoarea pe care au primit-o în luna august. 

Citește și: EXCLUSIV Se pregăteste o mărire de pensie pentru o categorie de pensionari. Documentul e la Guvern

În ianuarie, pensiile se majorează din nou. Newsweek a scris de nenumărate ori despre reclaculările pensiilor românilor. 

Citește și: 1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te