Patronii Colectiv, condamnați definitiv la un total de peste 25 de ani de închisoare cu executare

DE Romulus Preda | Actualizat: 12.05.2022 - 15:53
Patronii Colectiv, condamnați la peste 25 de ani de închisoare cu executare / FOTO: profimedia

Judecătorii Curții de Apel i-au condamnat definitiv pe cei trei patroni de la Clubul Colectiv, în total, la peste 25 de ani de închisoare cu executare.

SHARE

„În baza art. 38 alin. 1 raportat la art.39 alin.1 lit.b, Cpen., contopește pedepsele aplicate, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare”, potrivit minutei.

„În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen şi art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Mincu Costin să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 6 luni (o treime din 4 ani și 6 luni), în total 8 ani închisoare”, potrivit sursei citate.

Paul Gancea, cel de-al treilea patron Colectiv, a primit o pedeapsă de 6 ani și 4 luni.

În total, cei trei patroni au primit o pedeapsă de 26 de ani.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, unde se afla Clubul Colectiv, a primit o pedeapsă de 4 ani cu executare.

Citește și: VIDEO China a înconjurat Taiwanul pentru exerciții militare masive, „o repetiție pentru invazie”

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului, izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul - 64 de morţi. 

Citește și: Cancelarul Germaniei: Ucraina va trebui să lupte 100 de ani cu consecințele războiului

În 3 noiembrie 2015, mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, şi-a anunţat demisia şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.