Parlamentul britanic vrea să interzică tinerilor născuți din 2009 încoace să mai cumpere țigări

DE Catinca Doboș | Actualizat: 16.04.2024 - 15:05
Parlamentul britanic vrea să interzică tinerilor născuți din 2009 încoace să mai cumpere țigări Foto: playground.com

Parlamentul britanic urmează să dezbată și să voteze o lege antifumat astfel încât persoanele născute după data de 1 ianuarie 2009 să nu mai poată cumpăra niciodată produse care conțin tutun.

SHARE

Parlamentul britanic urmează să dezbată și să voteze o lege antifumat pentru persoanele născute după data de 1 ianuarie 2009, informează sursele citate de Agerpres.

Parlamentul britanic vrea să interzică tinerilor născuți din 2009 încoace să mai cumpere țigări

Inițiativa îi are în vedere pe tinerii născuți din 2009 și până în prezent, care nu își vor mai putea achiziționa niciodată produse care conțin tutun. Conform BBC, proiectul legislativ urmărește să-i protejeze pe tineri și de dispozitivele de tip vape, care sunt folosite din abundență în rândul adolescenților.

Citește și: De ce nu trebuie să fumezi în mașină? Concentrația de substanțe cancerigene e uriașă pentru copii

Rishi Sunak, premierul britanic, își dorește o „generație fără tutun”

Această lege a fost propusă de Rishi Sunak, care își dorește o „generație fără tutun”, actul normativ urmărind să-i determine pe cei născuți după data de 1 ianuarie 2009 să nu se apuce niciodată de fumat. Cu toate acestea, proiectul ar face ilegală doar achiziționarea țigărilor, nu și fumatul în rândul celor tineri. În prezent, în Marea Britanie, doar tinerii care au împlinit 18 ani pot cumpăra produse pe bază de tutun în mod legal.

Citește și: BAT: Toleranță 0 față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

Boris Johnson, fostul premier britanic: „Această lege e nebună”

Membrii partidului laburist speră la o victorie în ceea ce privește introducerea acestui act normativ, pe când membrii partidului conservator, precum fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că legea lui Sunak este „nebună” și că e de neconceput faptul că „partidul lui Winston Churchill”, cunoscut pentru afinitatea sa pentru tutun, „interzice țigările”, relatează the Guardian.

Chris Whitty, consilierul pe probleme de sănătate al guvernului britanic, a declarat că, odată ce oamenii devin dependenți de fumat, „nu mai au de ales”.

„Când eram la început de drum și făceam operații, îmi amintesc tragedia de a vedea oameni, ale căror picioare trebuiau tăiate din cauza fumatului, care le deteriorase arterele. Plângeau în fața spitalului în timp ce își aprindeau o țigară, pentru că erau prinși în capcana dependenței - asta nu înseamnă alegere”, spune Chris Whitty, citat de BBC.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te