Luna aprilie a venit cu o surpriză foarte plăcură pentru mulți români. Cardurile de alimente au început să fie alimentate mult mai devreme decît perioada clasică.
În ce județe au intrat banii pe cardul de alimente în acest weekend? Care români primesc banii?
Cardurile de alimente sunt alimentate cu câte 250 de lei la fiecare două luni. În total se dau 1.500 lei pe an cu care poți lua alimente sau poți plăti o masă caldă.
Prima tranșă s-a dat în luna februarie, dar au existat mari nemulțumiri deoarece alimentarea a început după data de 18 februarie și s-a întins până pe 29 februarie.
Citește și: Ce se întâmplă cu cardurile de alimente care nu au fost alimentate? Ce trebuie să facă românii
În aprilie, cardurile de alimente se alimentează, din nouă, cu 250 de lei. Primele sume de bani au fost virate chiar de vineri, așa cum a scris Newsweek în LINK de mai jos. A fost o surpriză foarte plăcută și neașteptată.
Citește și: Din ce orașe sunt românii care au primit, deja, banii pe cardul de alimente? În ce condiții se dau?
După cum se vede la Târgu Jiu și la București au intrat, desigur, parțial banii pe cardul de alimente chiar de vineri.
Cine sunt pensionarii norocoși?
Newsweek continuă monitorizarea și a descoperit alte localități și județe unde oamenii au anunțat că au primit banii pe cardul de alimente sâmbătă și duminică.
Au fost confirmate plăți pe cardul de alimente făcute în județul Dâmbovița, Sălaj, unei persoane cu handicap din Iași, în Făgăraș. Cineva confirmă din Constanța, pentru persoanele cu handicap. Există confirmare de primire a banilior din Prahova, Botoșani, Ialomița și Bistrița.
În Vâlcea cineva spune că banii nu au intrat. În orașele Zlatna și Reșița banii sunt deja pe card, ca și în Brad și Baia Mare. Alte orașe de unde există o confirmare că banii sunt pe card: Poarta Albă, Buzău, dar și în Hunedoara.
Important: Sunt doar confirmări punctuale și nu se poate generaliza!
Cine primește cardurile de alimente?
pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Detalii AICI