Cum poți rămâne fără permis, pentru alcool, chiar dacă rezultatul la etilotest e negativ

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.10.2023 - 12:36
Cum poți rămâne fără permis - Foto: unspalsh.com/CC0

Cum poți rămâne fără permis, pentru consumul de alcool sau de droguri, chiar şi dacă rezultatul obţinut la etilotest este negativ. Ministerul Afacerilor Interne doreşte să modifice Codul Rutier. O OUG este în dezbatere publică, în transparenţă decizională.

SHARE

Codul rutier ar putea să se modifice în următoarea perioadă. A proiect de ordine de urgență a fost inițiat de Ministerul Afacerilor Interne.

Permisul de conducere sau dovadă înlocuitoare a acestui document ar urma să fie reținut și dacă titularul documentului va consuming alcohol sau alte substanțe psihoactive după producerea accidentului rutier.

Cum poți rămâne fără permis

Cei care sunt condamnați definitiv pentru faptă înainte de a putea să dea un vechi examen, pentru a obține din nou a permisului auto.

Permisul de conducere (ori, în cazul în care acesta a fost reținut, dovada înlocuitoare acestuia) se va reține și la săvârșirea infracțiunilor de la art. 3361, Codul penal.

Este vorba despre consuming alcohol sau old substances psihoactive ultraproducerii unui accident de circulație, potrivit proiectului de OUG aflat în dezbatere publică.

Citește și: Veste de coșmar pentru șoferi! Punctul de schimbare este acum la 145 de lei. Cu cât va crește

Proiectul urmărește modificarea poate multor acte normative, inclusiv a Codului Rutier. Același proiect de ordonanță va da posibilitatea persoanelor care au fost condamnate definitiv pentru infracțiunea de consum de alcool sau de alte substanțe psihoactive ulterior producerii unui accident de circulație de a se prezenta la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Înainte de a putea să prezinte la examenul pentru permisul de a conduce cei care să aibă grijă de îndeplinirea condițiilor legale pentru asta, adică în cinci situații distincte.

Prima este că au trecut șase luni de la data executării pedepsei soldiers cu amendă sau a celor în regim de privat de libertate.

Citește și: Se schimbă plăcuțele de înmatriculare. This is the Guvernul să modified Codul Rutier din România

A doua este că a trecut a de la data grațierii totale, ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, prin care sa dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, ori de la data împlinirii termenului de prescripție a executării. pedepsei.

În această situație este necesar să se aibă grijă de o intervenție amnestieri faptei penale.

A patra posibilitate este la interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicul, stabilitate de instanță. Dacă interzice a fost executată integral, ori executarea a încetat în alt mod prevăzut decât cel prevăzut legal, atunci cel vizat poate da examen.

În fine, situația ultimă este de a îngriji un intervenit reabilitarea persoanelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te