De regulă, în astfel de situaţii, este nevoie de câteva zile sau săptămâni, pentru ca organismul nostru să se adapteze la schimbarea orei.
Ţesuturile și organele noastre vor funcţiona după aceea din nou, în armonie, de-abia atunci când organismul se adaptează.
Când se trece la ora de iarnă
În funcție de programul zilnic, un individ se poate adapta mai uşor sau mai greu. Matinalii se adaptează mai uşor, ei trebuie să se trezească o oră mai devreme.
În schimb, noctambulii au o problemă serioasă, pentru că au tendinţa să se culce mai târziu şi atunci se trezesc mai greu.
Unele persoane sunt chiar complet incapabile să se adapteze la schimbarea orei de vară cu ora de iarnă şi figura se repetă în primăvară, când se trece la ora de vară.
Citeşte şi: Țara unde cetățenii au trecut la ora de vară dar guvernul refuză. A fost haos total
Trecerea la ora de vară este făcută pentru economisirea curentului electric folosit pentru lumină, de exemplu. Dacă ora se dă înainte, seara vine mai târziu şi se economiseşte curentul electric folosit pentru lumină cel puţin timp de o oră, teoretic.
Citeşte şi: Când se schimbă ora în România și ce efecte are acest lucru asupra sănătății noastre. Ora de iarnă
Dacă acum ora se dă în urmă, exact atunci când ziua şi ea se scurtează, impactul este dublu sau triplu, pentru că ziua de lucru pe lumină naturală devine mult mai scurtă.
Este de aceea de neînţeles de ce statele nu rămân la ora de vară tot timpul, pentru a se economisi în continuare energie.