Un angajat a povestit modul în care a fost umilit la un supermarket. Șefa sa l-a pus să plătească marfa care expirase la raft deși, evident, nu era vina respectivului angajat. „Pățania” angajatului a ajuns pe masa unui avocat.
Dar, înainte a fost povestită pe un grup de Internet și a stârnit sute de comentarii care - în mare parte - i-au dat dreptate.
Direct la avocat
„Bună seara ! Am o întrebare și chiar vreau păreri din partea dvs . De 2 săptămâni sunt angajată la un magazin din incinta unui mall , pe postul de manipulant mărfuri la raft.
Azi s-a găsit cafea expirată din data de 2.01.2024 ,pe o caschetă a raftului ,chiar puțin mai încolo decât respectivul raft unde erau cutiile de cafea așezate. Eu m-am angajat pe data de 18.01.2024. Azi ,șefa m-a pus să plătesc respectivele cutii ,10 la număr. Pentru că erau în proiectul meu. Având în vedere că eu când m-am angajat cutiile de cafea erau deja expirate de 2 săptămâni, sunt obligata să le plătesc ?! Vă mulțumesc frumos”, a povestit respectiva angajată.
Angajat umilit la un supermarket. Ce l-a pus șefa sa facă atunci când a găsit cafea expirată la raft
Postarea a stârnit sute de comentarii. Unii i-au dat sfaturi care țin de âdreptul muncii: „Verificați in fisa postului, in contractul de munca dacă aveți astfel de atribuții. Faceți o cerere in scris către conducerea unității, cu trimitere la documentele sus menționate. Dacă nu au astfel de prevederi, nu au dreptul sa va impute”, a spus cineva.
În același sens altcineva a susținut că „e ilegal, angajatul poate fi pus sa plateasca doar pagubele facute cu rea intentie, dar doar printr-un ordin judecatoresc. Nu plati nimic. Daca iti retrage din salariu apelezi la ITM”.
Demisia!
O persoană pare că a trăit experiența de a fi angajată la un magazin: „Dumneavoastră aveți obligația sau sarcina de a pune pe raft, când vine marfa în magazin, cele noi se pun în spate cele vechi în față.
În ceea ce privește acele cutii de cafea, ele se dau înapoi distribuitorului ca expirat sau se scad din magazin și se aruncă. Nu este normal sa procedeze așa cu un angajat”.
Cine cu experiență spuns: „Dacă un angajat ar plăti toate produsele care expiră sau expirate trebuie să muncească doar să plătească aceste produse. Nu ar mai lua salariu.Și eu am lucrat în comerț, dar nu plăteam eu ce expira.
Există și opinii radicale. „Pune-ți demisia. Ața ceva nu este legal”.
Citește și: Ikea, veste bună pentru toți clienții. Ce se va întâmpla cu prețurile din magazine?
AStfeld e abuzuri au loc din partea patronilor și cazul nu e unul singular. Dar, important este să citești contractul înainte de semnătură.
Newsweek a scris, ieri, căpPrețurile la produsele alimentare diferă de la un supermarket la altul. Unele magazine au scăzut prețurile mai mult, altele mai puțin. În unele cazuri sunt diferențe și de 30%.
O analiză comparativă realizată de Consiliul Concurenței referitoare la supermarketurile de unde cumperi mai ieftin produse alimentare de necesitate zilnică arată cât de mari sunt diferențele între prețurile de la raft în aceste magazine
Detalii mai jos:
Citește și: Ce supermarket a ieftinit cel mai mult prețul la pâine, lapte, ouă și ulei. Reduceri și de 30%
De unde cumperi mai ieftin carne și legume între Carrefour, Lidl, Kaufland, Mega-Image, Metro, Profi, a precizat Consiliul Concurenței într-o analiză comparativă. Scăderile de prețuri față de iunie 2023 au fost și de 23%.
Citește și: De unde cumperi mai ieftin carne și legume: Carrefour, Lidl, Kaufland, Mega-Image, Metro sau Profi?