A câştigat la pariuri 3.047 de lei, dar când s-a dus să-i ridice, aceştia fuseseră deja daţi altuia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.02.2023 - 13:00
A câştigat la pariuri 3.047 de lei, dar când s-a dus să-i ridice, aceştia fuseseră deja daţi altuia - Foto: Pixnio

Un bărbat din Arad a pariat, dând 1.000 de lei, pentru un meci de fotbal, și a câștigat de trei ori mai mulţi bani: 3.047 de lei. Surpriza a urmat la casa de pariuri: când omul s-a dus să-și încaseze banii, aici i s-a spus că aceştia fuseseră deja retrași.

SHARE

Aradul are case de pariuri peste tot, concentrația lor cea mai mare fiind pe Bulevardul Revoluției, exact în centrul orașului, însă nici cartierele Aradului nu duc lipsă de acestea.

Și asta pentru că există cerere, există pariori. Numărul celor care pariază a crescut foarte mult în pandemie, iar casele de pariuri au înregistrat venituri uriașe în România.

Citeşte şi: Cine sunt arbitrii români suspecți că au aranjat un joc în Liga Campionilor pentru Mafia pariurilor

Un tânăr din Arad însă arată cu degetul spre una dintre agențiile de pariuri și spune că nu totul este lapte și miere în ceea ce privește pariurile, iar pățania sa – potrivit spuselor lui – arată un fel de vulnerabilitate în sistem care n-ar trebui să existe, pentru că îl pune pe cel care joacă în poziția de a rămâne fără câștig, așa cum susține că i s-a întâmplat și lui.

Tânărul a relatat Aradon că a pariat 1.000 de lei, pe un meci de fotbal și că a câștigat puțin peste 3.000 de lei. S-a îndreptat spre agenția în care a pariat, pentru a-și ridica banii câștigați, însă operatorul i-a spus că cei 3.047 de lei fuseseră deja revendicați online de altcineva.

Citeşte şi: Caz șocant: Un bărbat a tras cu arma într-o agenție de pariuri de lângă București. Ce s-a întâmplat

„În 22 ianuarie la ora 10:31 am plasat un bilet la agenția Superbet de pe strada Petru Rareș. Am pus bilet pe meciul de fotbal Feyenoord-Ajax, pronostic 11,5 cornere, cu suma de 1.000 de lei. Biletul fiind câștigător, m-am deplasat către agenție la ora 17:10, în aceeași zi, după meci.

Ajuns la agenție mi s-a comunicat că biletul e deja încasat și operatorul a refuzat să îmi dea banii. Câștigul a fost de 3.047 de lei.

De o săptămână vorbesc cu ei, refuză să-mi dea banii. Agenția pretinde că nu știe cine a încasat câștigul și că nu ține de ea, cam așa a reieșit: Nu e vina noastră. Ei pretind că s-au scos banii cu ceva portofel online, prin aplicația octowallet”, a povestit Dan Dănuț Călin.

Cum și cine a încasat cei 3.047 de lei, bani ce îi reveneau arădeanului, în condițiile în care biletul cu care pariase se afla în posesia lui?

„Ca să încaseze biletul meu trebuia să-l aibă în posesie, sau o poză, sau… habar n-am. Și nu sunt singurul. Am înțeles că s-a mai făcut așa. Ei susțin că biletul meu a fost postat online. Eu nu i-am făcut poză și nu l-am postat online”, a precizat Dan Dănuț Călin.

Acesta a mai spus că a fost la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, unde a făcut o sesizare. Tânărul a făcut o sesizare și la Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Despre acest caz, reprezentanții IPJ Arad ne-au transmis că „polițiștii Secției 1 Vlaicu au fost sesizați, în data de 26 ianuarie, despre faptul că unui bărbat din Arad i-ar fi fost retrasă suma de bani aferentă unui bilet câștigător la pariuri sportive, bilet pe care l-ar fi jucat online.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea clarificării aspectelor sesizate, într-un dosar penal întocmit pentru fraudă informatică”.

Așadar, rămâne de văzut cine a încasat banii de pe biletul câștigător al tânărului. Există o tactică bine cunoscută, de a lua bani de pe biletele câștigătoare ale altora: dacă se postează online un bilet de pariu, iar acesta este câștigător, dacă seria și numărul biletului sunt vizibile, atunci cu ușurință se pot obține banii – online – de pe acel bilet.

Evident, metoda de a lua în acest mod banii de pe pariurile altora este infracțiune și fără doar și poate biletele de pariuri nu trebuie postate online. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te