Cine sunt arbitrii români suspecți că au aranjat un joc în Liga Campionilor pentru Mafia pariurilor

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.01.2023 - 12:24

Un portal suedez specializat în handbal spune că un meci din Liga Campionilor este suspect să fi fost aranjat de Mafia pariurilor. Partida a fost arbitrată de românii Silviu Stănescu și Diana Carmen Ciulei, croatul Sinisa Rudic fiind observator.

SHARE

Publicația suedeză susțină că cei doi arbitrii români ar fi avantajat evident una dintre echipe. 

În octombrie, H65 Höör a înfruntat în deplasare pe SPD Radnicki Kragujevac în calificările pentru Liga Campionilor Europeni. Acest meci din Serbia a fost raportat de H65 ca fiind suspect, potrivit handbollskanalen.se

Partida cu numele arbitrilor români trecuți la final este AICI

Citește și: Mercenarul român poreclit „Mașinăria de război” luptă în Congo. Acuzat de legături cu Wagner

„În timpul meciului, au fost atât de multe situații care arbitrii au favorizat echipa gazdă, încât H65 a ales să raporteze meciul pentru presupusa aranjare de meciuri către WhistleB, un serviciu independent de avertizori. Oamenii de la clubul suedez cu care Handbollskanalen au fost în contact au spus, printre altele, că „nu au văzut niciodată așa ceva” și că sunt „100 la sută siguri că meciul a fost aranjat”.

Statisticile meciului au arătat 14–3 lovituri de la 7 metri în avantajul echipei gazdă. Când meciul din manșa secundă a fost jucat în Suedia, a fost un joc complet diferit – ceea ce a însemnat că H65 a câștigat la o diferență mare și a avansat în runda a treia.

Citește și: FOTO Românii din Vest se mută în Ungaria unde casele costă 10.000 €. De 8 ori mai ieftin ca în Arad

Dar, în ciuda faptelor menționate și a sesizării către WhistleB, nu s-a mai întâmplat nimic în acest caz. O problemă pentru Federația Europeană de Handbal a fost că le lipsesc alte dovezi, inclusiv înregistrarea video a meciului. Există informații contradictorii dacă meciul a fost difuzat la televizor sau nu. H65 consideră că meciul a fost difuzat deoarece jucătorii au fost intervievați înainte și după meci în fața camerelor TV. Cu toate acestea, clubul suedez nu a putut face rost de un videoclip al meciului.

Handbollskanalen a fost în contact cu diverși deținători de drepturi, dar atât EHF, cât și canalele sârbe de televiziune au spus că nu dețin drepturile și că nu pot accesa materialul fimat în meciul din Serbia.

Acum Handbollskanalen a reușit să găsească un videoclip de la meci.

Prin mai multe interviuri cu experți în aranjarea meciurilor din ultima săptămână, Handbollskanalen a aflat și scris despre faptul că este foarte dificil să demonstrezi în mod concret că un meci a fost aranjat. Pe de o parte, fluctuațiile ciudate ale cotelor companiilor de pariuri nu pot fi verificate complet și, pe de altă parte, este dificil de demonstrat când jucătorii sau arbitrii acționează în mod suspect. Dar putem concluziona cu siguranță că numărul de surse independente care au văzut aceleași lucruri ciudate în timpul meciului este foarte mare.

Concluzia noastră este că există o singură modalitate de a aborda acest lucru – să-i lași pe cei interesați și cunoscători în handbal să își facă propria evaluare. Prin urmare, intenționăm să lăsăm experții să urmărească videoclipul și să comenteze ceea ce văd și modul în care îl interpretează, a scris ziarul mai sus menționat

Arbitra din România s-a retras

După o carieră care s-a întins pe durata a mai bine de două decenii, Diana Ciulei (fostă Florescu) a decis să pună capăt activităţii sale pe terenul de handbal. Unul dintre cele mai cunoscute nume din arbitrajul românesc şi nu numai, Diana nu va mai începe sezonul 2022-2023 pe parchet, acolo unde s-a aflat începând cu anul 1999.
A participat, în tot acest timp, la o ediţie a Jocurilor Olimpice (Londra, 2012), trei ediţii ale Campionatului Mondial feminin (2009, 2013, 2015) şi patru ediţii ale Campionatului European feminin (2010, 2012, 2014, 2016), la ultima dintre acestea arbitrând chiar finala mică, Franţa – Danemarca.
Regulamentul i-ar fi permis să arbitreze încă şase ani, însă a decis că este mai bine să înceapă alt drum. „Vine un moment când vrei mai multă linişte, te mai saturi de plecări, drumuri lungi şi de tot ce înseamnă rutina cu care eşti obişnuit de mulţi ani. A fost şi un an greu, a contat şi acest aspect atunci când m-am hotărât”, a explicat, de acum, fostul arbitru, scrie bzb.ro

Născut la 17 iunie 1973, Silviu Stănescu este arbitru internaţional de handbal din 2005.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te