VIDEO Setrio Soft: Soluții IT românești pentru sănătate și pacienții români

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 18.05.2021 - 15:02
Radu Atanasescu, marketing director la Setrio Soft

Digitalizarea sistemului medical reprezintă o direcție firească pentru anii următori, iar soluțiiile pentru o clinică modernă, care comunică de la distanță cu pacienții există chiar în România, fiind produse de profesioniști din țară pentru sistemele românești.

SHARE

 

Digitalizarea devine tot mai importantă pentru viața noastră de zi cu zi, inclusiv în domeniul sănătății. 

„Suntem o companie de software românească, care produce soluții digitale pentru sănătate și logistică. 

IT-ul în România a trecut de 8 miliarde de euro anul trecut, dar mai puțin din 20% din aceste companii produc în România. Cea mai mare parte din inovație pleacă din țară, către marile corporații, prin outsourcing. 

Noi producem software 100% românesc pentru profesioniștii din sănătate din România. Totul e «made in Romania».

Setrio Soft este o companie care există de 16 ani pe piață, cu 67 de membri în echipă și 4 puncte de lucru în țară. 

Avem 7.600 de ore investite în Research&Development în 2020, prin 4 divizii de software și una de servicii conexe. Avem o cifră de afaceri de 3,1 milioane de euro, cifră de afaceri anul trecut”, a declarat Radu Atanasescu, director de marketing la Setrio Soft, în cadrul NEWSWEEK #2021 IT&C SUMMIT.

Cum poate fi digitalizată o clinică

Soluțiile digitale au capacitatea de a oferi coerență în activitatea unei clinci medicale, dar mai ales de a elimina frustrarea pacienților. 

„Ați avut neplăcuta experiență să sunați la o clinică și să nu vi se răspundă? În 60% din situații, apelurile ratate rămân așa, pentru că nu dispun de o soluție care să le identifice. 

Soluția noastră este conectată la un call-center profesionist, cu tehnologie voice-over-ip, la care poate să apeleze chiar și o clinică mică. 

Softul avertizează când există apeluri ratate de la pacienții care au încercat să contacteze clinica. 

Se pot face programările direct din site-ul clinicii, care sunt sincronizate și confirmate automat cu recepția clinicii”, a mai menționat Radu Atanasescu. 

Clinica fără hârtii

Acesta a amintit că software-ul poate elimina hârtiile și, în plus, poate aduna într-un singur loc toate informațiile despre pacienți. 

„Putem implementa sisteme de semnătură biometrică, prin care pacientul intră în clinică, este primit la recepție și semnează direct acolo orice document medical. 

Resursele clinice, echipamentele, sunt sincronizate cu resursele umane, medici și asistente. Urmează un flux de lucru automatizat”, a precizat directorul de marketing al Setrio Soft.

Radu Atanasescu a menționat că inclusiv medicii își pot vedea programul dintr-o aplicație, iar managerul, dacă vrea, poate să își controleze angajații de la distanță. 

„Managerul se poate retrage pe o plajă și pe o tabletă poate să vadă live tot ce se întâmplă în clinica sa”, a arătat acesta.

Setrio Soft oferă și o platformă de educație digitală, prin care farmaciștii pot face comenzi de produse farmaceutice, direct de la distribuitori si producatori. 

 „Anul trecut am avut 663.000 de comezi electronice. E încă un exemplu de digitalizare într-o industrie în care vorbim de multă limitare administrativă.

Farmaciștii se loghează, aleg un distribuitor și fac comenzi”, a precizat directorul de marketing, în cadrul NEWSWEEK #2021 IT&C SUMMIT.

Utilizarea platformei www.gopharma.ro este gratuită pentru toate farmaciile din România.

Al treilea exemplu de digitalizare în sănătate este un proiect de e-health wallet, practic un portofel electronic în care să putem stoca toate datele noastre medicale pentru a nu mai fi împrăștiate prin clinici și spitale, ceea ce generează confuzie, ci să fie pe o platformă digitală, prin  care se poate comunica securizat cu toate verigile din industria de sănătate. Puteți urmări evoluția proiectului pe www.setrio.chain

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te