VIDEO Gheorghiță: Miercuri va începe procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ

DE Miruna Moldoveanu | 23.02.2021 - 15:10
Valeriu Gheorghiţă a anunțat că procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de miercuri/FOTO: Facebook/Guvernul României

Miercuri va începe procesul de vaccinare anti-COVID pentru personalul din învăţământ în majoritatea judeţelor din ţară, urmând să se finalizeze pe 10 martie, în această perioadă estimându-se administrarea primei doze unui număr de aproximativ 60.000 de persoane.

SHARE

"Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe. (...) Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces", a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

 

Şeful CNCAV a prezentat, într-o conferinţă de presă, impactul vaccinării anti-COVID în rândul persoanelor care efectuează dializă cronică, menţionând că a solicitat centralizarea datelor furnizate de către principalii operatori în domeniu din ţară. Au răspuns solicitării operatori care deţin 78 de clinici de dializă din România, în cadrul cărora sunt tratate aproximativ 11.100 de persoane. În ţara noastră, există aproximativ 13.000 de astfel de pacienţi, a indicat el.

"Această categorie de pacienţi, din păcate, a fost grav afectată în cursul acestei pandemii, înregistrându-se o rată de deces medie de aproximativ 25% la cazurile care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2. Dintre aceste 11.100 de persoane care efectuează dializă, 6.341 de persoane au fost deja vaccinate cu prima doză, ceea ce înseamnă un procent de până la 60% ca rată de acoperire vaccinală. Şi-au exprimat acordul pentru vaccinare circa 70% dintre persoanele care efectuează dializă. Din punctul nostru de vedere, este un nivel satisfăcător de acoperire vaccinală. Cu cât numărul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât, evident că beneficiile din punct de vedere practic, medical şi epidemiologic vor fi mai mari", a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că, potrivit raportărilor realizate de către operatori, s-a constatat o tendinţă de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul pacienţilor dializaţi.

"În anumite centre de dializă, cum s-a întâmplat şi la Iaşi, unde au făcut o centralizate mult mai fidelă a datelor, s-a observat o reducere a numărului de cazuri pozitive de la o medie de 20-25 la circa 2 cazuri la testările care se fac periodic, la interval de două săptămâni, la această categorie de pacienţi", a precizat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, activitatea de vaccinare pentru persoanele cu dializă continuă în perioada următoare, fie prin intermediul echipelor mobile la centrele de dializă, fie prin transportarea cu prioritate a pacienţilor la centrele de imunizare.

"Numărul de centre de vaccinare, la acest moment, vorbim de 414 centre active, care cuprind atât centrele care au fost în faza I, marea parte a lor deja s-au închis, vorbim de 121 de centre din etapa I care au mai rămas active şi care continuă încă efectuarea dozei de rapel, vorbim de aproximativ 212 centre pentru etapa a II-a şi 81 de centre din reţeaua MApN şi MAI, cumulând în total 664 de cabinete de vaccinare. Pentru vaccinul produs de compania AstraZeneca sunt în total 192 de centre de vaccinare, cumulând un total de 254 de fluxuri. Dintre aceste cabinete de vaccinare, 70 sunt în reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne", a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te