Statele Unite se pregătesc pentru următoarea pandemie, chiar dacă nu va fi gripa aviară

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.06.2024 - 19:19
Statele Unite se pregătesc pentru următoarea pandemie, chiar dacă nu va fi gripa aviară - Foto:. Flickr/Asian Development Bank

Statele Unite se pregătesc pentru următoarea pandemie, chiar dacă nu va fi gripa aviară. Mulți oameni sunt obosiți după pandemia de Covid-19.

SHARE

Statele Unite se pregătesc pentru următoarea pandemie, chiar dacă nu va fi gripa aviară. Mulți oameni sunt obosiți după pandemia de Covid-19 și nu există nici un indiciu că gripa aviară se va răspândi pe scară largă.

Gripa aviară a fost odată considerată cauza unei posiibile probleme de sănătate globală.

Statele Unite se pregătesc pentru următoarea pandemie, chiar dacă nu va fi gripa aviară

Următoarea epidemie se va răspândi pe scară largă, în rândul oamenilor, au declarat experții chestionaţi de UPI.

„Vor fi mai multe pandemii și ar putea fi mai grav decât orice am văzut până acum, așa că trebuie să fim mai bine pregătiți”, spune Michael Osterholm, director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Acestea fiind spuse, „virusul care va provoca următoarea pandemie va fi probabil unul care nu este în vizor, în prezent”, a adăugat el.

Citeşte şi: Organizația Mondială a Sănătății și liderii lumii puteau să împiedice catastrofa Covid-19

După cum a ilustrat pandemia de COVID-19, chiar și experții care au urmărit boli infecțioase, precum gripa sau coronavirusul, „nu pot spune cu certitudine” ce virus va provoca următoarea pandemie sau exact când se va întâmpla aceasta, a explicat Osterholm.

Totuși, având în vedere impactul potențial al unei pandemii asupra sănătății și siguranței publice, precum și asupra economiei și societății în general, nu este momentul să coborâm parapetele.

COVID-19 încă este aici

Până acum, cei mai mulți oameni cunosc statisticile sumbre ale precedentei pandemii. La nivel național, în SUA, până în prezent, au fost raportate aproape 112 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

Peste 1,2 milioane de persoane au murit din cauza virusului, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Între 13 aprilie și 1 iunie, Statele Unite au înregistrat o ușoară creștere a testelor pozitive la COVID-19 și a vizitelor la urgență, precum și a spitalizărilor celor bolnavi, a informat agenția.

Citeşte şi: 10 miliarde de dolari mai puţin. Nu suntem pregătiţi pentru următoarea pandemie

Virusul reprezintă mai puțin de 1% din toate decesele din Statele Unite, a estimat CDC.

„Pentru COVID-19, cred că am trecut de la pandemie la epidemie, în sensul că se pare că am trecut de primele valuri uriașe și acum avem valuri suplimentare de transmitere, care ies la suprafață și se retrag”, spune dr. Tony Moody, profesor de imunologie la Duke University Medical Center, din Carolina de Nord.

„Se îndreaptă spre ceva de genul gripei, unde există valuri, dar nu cred că am ajuns încă într-un model stabil pentru COVID-19”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te