Șeful DSP Iași, către o jurnalistă: „Incompetento, cum îți permiți să scrii de mine de rău”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.02.2022 - 12:07
Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi. / Foto: digi24.ro

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, s-a supărat după ce jurnaliștii de BZI.ro au scris despre problemele vaccinării anti-COVID a copiilor din județul Iași și lipsa informațiilor cu privire la documentele necesare pentru vaccinarea copiilor pe platforma DSP Iași.

SHARE

Jurnaliștii BZI.ro au prezentat într-un articol problemele cu care se confruntă părinții care vor să își vaccineze copiii și că sunt mai multe probleme care au legătură cu modul haotic în care directorul DSP Iași a înțeles că trebuie făcută campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Vasile Cepoi a fost contactat telefonic, a declarat ce acte sunt obligatorii pentru vaccinarea copiilor, a recunoscut că pe site-ul instituției nu apar aceste informații și a precizat că se vor opera actualizări. Apoi, după apariția articolului în care erau prezentate problemele vaccinării anti-COVID a copiilor din județ, directorul DSP Iași a răbufnit la adresa jurnalistei care l-a contactat. 

Citește și: O femeie din Italia a murit pe mormântul soţului ei, de Ziua Îndrăgostiţilor

„Incompetento, cum îți permiți să scrii de mine de rău?! Cum îți permiți să scrii așa de mine în ziar?! Ai citat doar ce ți-a convenit. Eu ți-am menționat ce documente sunt necesare pentru vaccinarea copiilor. Tu trebuie să scrii de bine de mine, altfel nu mai pupi nicio declarație de la mine! Tu depinzi de mine!“, a tunat Vasile Cepoi la adresa jurnalistei BZI.ro.

„Scoate imediat articolul de pe site, altfel nu mai ai ce discuta cu mine! Tu crezi că poți să scrii ce vrei tu?! (...) Eu știu că la Pașcani există vaccinuri. E o minciună ce ați scris!”, a amenințat Cepoi.

Lipsa dozelor de vaccin anti COVID-19 pentru copii de la Pașcani a fost confirmată, însă, atât de părinții care nu și-au putut vaccina copiii în aceste, cât și de respectivul centru de vaccinare, contactat de jurnaliști.

„Pentru copii cu vârste cuprinse între 5-11 ani, nu mai există doze de vaccin. Urmează să primim noi doze în decursul zile de joi, 17 februarie”, a declarat o angajată a centrului de vaccinare din Pașcani.

Citește și: Un român de 12 ani a câștigat Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii

Vasile Cepoi, secretar de stat în Guvernul Năstase, ministru al Sănătății în Guvernul Ponta

Vasile Cepoi a devenit şeful Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate din Iaşi în anul 2001, iar în anul 2003 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în guvernul condus de Adrian Năstase. În februarie 2004, Cepoi a fost destituit după un conflict cu premierul Adrian Năstase. Apoi, în 2005, a revenit în funcția de secretar de stat în MS cu sprijinul PDL Iaşi. Iar în 2009, a devenit șef al DSP Iași. 

La începutul anului 2012, Vasile Cepoi a fost din nou numit secretar de stat în MS, de această dată în Cabinetul Boc. Iar câteva luni mai târziu, Cepoi a ajuns ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, fiind apoi acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Până să fie numit din nou la șefia DSP Iași în septembrie 2020, Vasile Cepoi a condus Autoritatea Nationala de Management a Calității în Sănătate. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te