Producătorul de tutun Philip Morris plătește fumătorii ca să renunțe la fumat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.04.2019 - 21:50
O persoană care se lasă de fumat va primi o reducere lunară la asigurare. Foto Getty Images

 Compania de asigurări a grupului Philip Morris oferă bonusuri și reduceri la primele de asigurare pentru cei care folosesc țigări electronice sau renunță la fumat și se preocupă mai mult de sănătatea lor, potrivit The Times.

SHARE

Philip Morris, gigantul internațional din industria tutunului, finanțează o companie de asigurări care încurajează oamenii să renunțe la fumat. Reviti, societatea de asigurări a grupului, va oferi primelor lunare mai ieftine pentru deținătorii de polițe care încep să utilizeze țigări electronice sau care renunță de tot la fumat.

Reviti a anunțat că va oferi polițe de asigurare de viață pentru Marea Britanie de la 5 lire sterline pe lună, cu o reducere medie de 2,5% pentru fumători care trec la vaping, 25% pentru cei care folosesc Iqos, sistemul electronic de fumat al lui Philip Morris, pentru trei luni sau mai mult și 50% pentru cei care renunță la fumat timp de cel puțin un an.

„Philip Morris International [PMI] este foarte dedicată unui viitor fără fum. PMI dorește ca oamenii să renunțe la fumat. Scopul nostru este să creștem numărul de persoane asigurate și să stimulăm oamenii să-și îmbunătățească stilul de viață.

Una dintre deciziile care are un efect dăunător asupra sănătății este aceea de a fuma, motiv pentru care vrem să-i ajutăm pe oameni să renunțe. Philip Morris nu dorește să mai vândă țigări cum o făcea până acum, compania crede că țigările sunt rele pentru tine. Prin urmare, dorește să-și diversifice modelul de afaceri ", a declarat Dan Pender, directorul executiv al Reviti, pentru cotidianul britanic The Times.

Neil Wilson, analist pentru Markets.com, o platformă de investiții, a explicat jurnaliștilor britanici că acest lucru poate fi comparat cu situația în care mari companii de petrol ar investi în autovehicule electrice. „Philip Morris se poziționează pentru un viitor fără tutun și merge dincolo de vaping, evident - este vorba despre diversificare”, a menționat analistul.

În cazul tuturor polițelor de asigurare de viață, primele lunare depind de circumstanțele personale ale asiguraților, însă suma de 5 lire sterline pe lună este disponibilă în prezent doar pentru un nefumător sănătos, de 20 de ani, care are nevoie de o poliță de 150 000 de lire sterline.

Un fumător în vârstă de 40 de ani este mai probabil să plătească 23 de lire sterline pe lună pentru aceeași asigurare de viață, potrivit lui Pender. Reviti este operat și administrat separat de Philip Morris și nu va exista un schimb de informații, afirmă directorul executiv al asiguratorului.

Producătorul de țigări a investit o sumă inițială de 5,2 milioane de euro în companie și s-a angajat să continue finanțarea. Este singurul acționar. Pe lângă Pender, alți doi directori ai Reviti sunt listați la Companies House: președintele Jacob Preisler și Mark Niehaus, ambii lucrând în divizia de știință și inovare a Philip Morris, scrie The Times. Tacticile Reviti sunt susținute de giganții de asigurări Scottish Friendly și Pacific Life Re.

Philip Morris deține șase dintre cele mai mari 15 mărci de țigări din lume, inclusiv numărul 1, Marlboro, și a avut venituri nete de 29,6 miliarde de dolari anul trecut. Sistemul său cu tutun încălzi, Iqos, a fost creat în 2014 și are zece milioane de utilizatori din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te