Pacientă în stare gravă, după ce a fost arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 29.12.2019 - 09:52
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

​O pacientă de 66 de ani, internată la spitalul Floreasca, este în stare critică, după ce ar fi luat foc în timpul unei operații coordonate de Mircea Beuran. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a trimis Corpul de Control în anchetă.

SHARE

UPDATE: Medicul Mircea Beuran susține că nu a fost de la bun început în echipa care a intrat în operație cu pacienta care a fost arsă în timpul procedurii de la Spitalul Floreasca, el fiind în drum spre spital când s-a întâmplat incidentul.

„M-a sunat, fiind duminică dimineață, unul dintre colaboratorii mei că situația cu această bolnavă este așa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus să intre urgent în sală că vin și eu – eu locuind în afara Bucureștiului.

El, fiind medic primar, și-a făcut o echipă, a intrat. Eu am plecat către spital. Eram în mașină, la vreo 5-6 minute de spital, când m-a sunat că au luat foc câmpurile operatorii ce acopereau această pacientă. Nu am fost în echipa operatorie de la bun început.

Acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor video de la intrarea în spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensivă, pentru că se notează toți timpii de la anestezie”, a declarat Beuran pentru Știrile TVR.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că Mircea Beuran fie a mințit, fie a comis fals în înscrisuri.

Parlamentarul prezintă un document în care se precizează că Beuran este medicul care a făcut intervenția.

„În cazul în care se dovedește că Beuran nu a fost în sală, dar a semnat în foaia de observație că a participat la operație, voi depune plângere penală împotriva lui pentru fals și uz de fals!”, scrie Ungureanu pe Facebook.

____________

Incidentul a avut loc pe 22 decembrie și a fost făcut public de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

"Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc", a scris Emanuel Ungureanu.

Deputează citează mărturiile a două asistente.

"Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări.

Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului", este una dintre declarații.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cel care se ocupă de verificările la Spitalul Floreasca, a declarat la Digi24 că chirurgul Mircea Beuran a semnat protocolul operator al intervenției în care o pacientă de 66 de ani, bolnavă de cancer, a luat foc pe masa de operație din cauza unor manevre greșite.

„Nu avem o declarație din partea lui Mircea Beuran, e posibil ca el să nu fi fost disponibil pentru a discuta cu inspectorii respectivi. Sunt convins că va veni cu precizări la momentul oportun. Spitalul Floreasca are mulți pacienți, mulți doctori, e posibil ca în momentul în care au fost inspectorii să nu fi reușit să-i întâlnească, însă acest lucru va fi reglat săptămâna viitoare, când se vor lua declarații de la absolut toți cei care au participat la această intervenție”, a declarat Horațiu Moldovan.

Anterior, Mircea Beuran declarase pentru Digi24 că nu a fost nici în sala de operație, nici în spital în ziua în care s-a petrecut gravul incident.

Pacienta are arsuri pe 40% din corp, iar starea ei este gravă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te