Oamenii se chinuie de mii de ani cu intoleranța la lactoză. Când poate fi fatal consumul de lapte

DE Bianca Iosef | Actualizat: 03.08.2022 - 15:13
Despre intoleranța la lactoză- Foto: PEXELS PHOTOS

Capacitatea noastră de a ne bucura astăzi de deliciile lactate ar putea fi datorită sacrificiului strămoșilor noștri care au cedat bolilor și foametei cu mii de ani în urmă, a descoperit un nou studiu.

SHARE

Anterior se credea că variația genetică care permite oamenilor să digere lactoza a evoluat în același timp în care am început să bem lapte animal.

Citește și: VIDEO Cărbunaru anunță programul naţional de reabilitare a irigațiilor în valoare de 1,5 miliarde €

Acest lucru se datorează faptului că gena a prevenit simptomele incomode ale intoleranței la lactoză, cum ar fi diareea.

Citește și: Încep lucrările de modernizare a sistemului de termoficare în București. Ce se întâmplă cu apa caldă

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bristol și University College London (UCL) sugerează că variația a apărut mai târziu, în perioadele de foamete și boli infecțioase.

În aceste perioade, când oamenii erau deja slăbiți din cauza foametei sau a bolii, consumul de lapte s-ar fi putut dovedi fatal pentru cei care erau intoleranți la lactoză.

Ca urmare, persoanele care au purtat gena pentru toleranța la lactoză au avut mai multe șanse de a supraviețui și de a transmite gena urmașilor lor, crescând prevalența acesteia în societate, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te