Muște și rugină la Taverna Racilor unde porția de creveți e 70 lei. A primit pedeapsa maximă legală

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.09.2023 - 16:26
Muște și rugină în meniu la Taverna Racilor - Foto: Facebook / Taverna Racilor

Muște și rgunină la restaurantul Taverna Racilor care urmează să fie închis pentru o perioadă de 12 luni, la propunerea Inspectorilor pentru Protecția Consumatorilor. Măsura a fost luată după ce restaurantul nu îndeplinea nici măcar condiții minime de igineă.

SHARE

Muște și rugină, la unul din cele mai la modă restaurante din București Taverna Racilor va fi închisă pentu un an după ce în bucătărie au fost descoperite condiții deplorabile.

Principalele abateri constatate au fost: folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare; prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate; schimbarea stării termice a produselor; nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde.

Citește și: EXCLUSIV Povestea româncei care deține un restaurant de succes în Kiev. „E șocant că avem război”

Taverna a fost amendată de mai multe ori dar nimic nu s-a schimbat.

"În urma deficienţelor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: în data de 01.06.2023 - administrator SC Nedsea SRL - amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei; un avertisment; oprirea definitivă de la comercializare a 156 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2600 lei; oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Citește și: FOTO Aveți grijă unde serviți masa pe malul Lacului Como: 2€ taxă, doar pentru tăierea sandwich-ului

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprire temporară a unităţii de la prestarea serviciilor şi s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii", se precizează în comunicat.

În data de 22 iunie (administrator SC Nedsea SRL) au fost dispuse mai multe măsuri vizând amenzi contravenţionale în valoare de 75.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 2500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor, propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate şi propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Taverna era mereu plină, deși prețurile nu erau mici: calamar - 60 de lei, creveți - 70 de lei, supă cu fructe - 60 de lei, scoicile și racii la 500 de grame - 70 de lei.

Taverna spune că ANPC minte

Sunt dator și doresc să ofer o explicație atât opiniei publice, cât și mass-mediei din România: Cu bucurie pot confirma că nu s-a găsit nicio marfă deteriorată; întregul lot era în perfectă stare pentru consum. Cu toate acestea, trebuie să admit că nu am reușit să menținem temperatura corespunzătoare pe parcursul celor 60 de minute de transport de la depozitul nostru din Giurgiu până la taverna noastră din Herastrău.
 
Temperatura a scăzut la -6 grade Celsius în loc de optimul de -18 grade Celsius. Această abatere de la standarde a fost înregistrată de către ANPC, și, în consecință, au decis confiscarea mărfii. Pentru context, aș dori să subliniez că în fiecare zi, la taverna noastră din Herastrău, avem privilegiul de a oferi spre vânzare între 1000 și 1500 de kilograme de pește și fructe de mare proaspete.
Taverna noastră rămâne în continuare deschisă pentru a vă servi cu cele mai excepționale produse din România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te