Medic: Familiile celor de la ATI, nevaccinați, caută disperați „pile”. Acum cred în noi?

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.10.2021 - 17:50
Medic: Familiile celor de la ATI, nevaccinați, caută disperați „pile”. Acum cred în noi? / Foto: digi24.ro

Un medic de la Spitalul Colentina din București spune că situația din secțiile ATI ar fi fost mult mai simplă acum, dacă pacienții ajunși în stare gravă în unitățile medicale nu s-ar fi gândit că devin "cobai" și s-ar fi vaccinat anti-COVID, informează digi24.ro.

SHARE

"Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de <pile>, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb - oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?", este mesajul transmis de medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina.

Medicul s-a adresat și celor care spun că nu vor să se vaccineze, pentru că nu sunt "cobai".

Citește și: DSP Prahova, depășit de situație. Caută voluntari pentru anchetele epidemiologice

"Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?", mai spune Laura Zarafin.

Secțiile ATI din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale

Aceasta a precizat și că secțiile de Terapie Intensivă din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale, în timp ce în România „se stă în ambulanțe la coadă”.

Mesajul medicului vine în condițiile în care, inclusiv la Spitalul Coletina, doar jumătate din personalul medical a vrut să se vaccineze, iar rata celor care se infectează crește.

Citește și: EXCLUSIV Șeful CJ Arad și un consilier local au ascuns împrumuturi de 220.000 de lei de la Falcă

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a atras atenția asupra acestei situații, săptămâna trecută, și a spus că în spital nu va mai avea cine să asigure turele, relatează digi24.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.