În ziua cu 574 de morți COVID, este anunțat un mare pelerinaj în București: Vom dezinfecta moaștele

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.10.2021 - 23:30
În ziua cu 574 de morți COVID, este anunțat un mare pelerinaj în București: Vom dezinfecta moaștele /.basilica.ro

Nicio restricție pare să fie regula care se aplică în România, țara cu cele mai multe decese de coronavirus la un million de locuitori din Europa.

SHARE

Toate recordurile au fost doborâte astăzi. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 574 de decese, din care 13 sunt din septembrie şi octombrie.

La ATI sunt internaţi 1.805 pacienţi cu COVID-19. În aceeași zi, Biserica Ortodoxă Română anunță programul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, care se va desfășura în perioada 21-28 octombrie 2021 la Catedrala Patriarhală.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunță că „participarea la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (prăznuit în ziua de 27 octombrie), se va desfășura cu respectarea atentă a măsurilor sporite de precauție, ordine și protecție igienico-sanitară impuse de actualele condiții pandemice din municipiul București.

Sfintele Moaște (ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina) vor fi așezate spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale în dimineața zilei de joi, 21 octombrie 2021, urmând a fi așezate în Baldachinul Sfinţilor în dimineața zilei de sâmbătă, 23 octombrie 2021.”

În lungul comunicat ce poate fi găsit AICI, BOR spune că „Biserica însăși a desfășurat o intensă campanie de promovare și conştientizare a regulilor igienico-sanitare, subliniind firescul și necesitatea ascultării de sfatul medicilor”.

În condițiile în care doi înalți ierarhi ai BOR îndemnau, săptămâna acetsta, enoriașii să nu se vaccineze lansând teorii ale conspirației.

Cum BOR pregătește 20.000 de pachete cu alimente pentru pelerini ne putem face o idee despre numărul de persoane așteptate.

Citește și: Episcopul antivaccinist de Giurgiu a primit Ordinul „Meritul cultural” de la Iliescu și Năstase

Apoi aflăm că: „din motive sanitare, raclele cu Moaștele Sfinţilor vor fi acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent”.

Citește și: VIDEO Teodosie cere oamenilor să nu se vaccineze: „Dați-i în judecată. Are urmări negative”

Nu va fi nicio restricție pentru persoanele nevaccinate. Ele nu au nevoie nici măcar de un test negativ.

În Bucureşti sunt 2.190 de cazuri noi de COVID-19. Rata de infectare este una record de 16,44 la mia de locuitori în 14 zile.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.