Episcopul antivaccinist de Giurgiu a primit Ordinul „Meritul cultural” de la Iliescu și Năstase

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.10.2021 - 13:32
Episcopul antivaccinist de Giurgiu a primit Ordinul „Meritul cultural” de la Iliescu și Năstase

În urmă cu 17 ani,  episcopul de Giurgiu Ambrozie Meleacă a primit una din distincțiile importante oferite de autoritățile române.

SHARE

Episcopul Giurgiului, Ambrozie Meleacă, a cerut credincioșilor să nu se vaccineze, spunând că vaccinurile sunt expirate. El a sugerat că spitalele de stat sunt incendiate pentru a putea fi promovate clinicile private.

Citește și: Românii, conspiraționiști și înainte de COVID: în 2019, sub 50% credeau că vaccinurile protejează

„Nu vă smintiți de ceea ce vedeți la TV, nu vă speriați nici de covid, nu vă grăbiți să vă vaccinați, lăsați-i pe ei, parlamentarii, să se vaccineze mai întâi. Toți senatorii și deputații. Și apoi. Și de-o mai rămâne un vaccin din astea 120 milioane cumpărate de Câțu, abia atunci să vă vaccinați, că sunt… expirate… Își bat joc de români, bată-i Dumnezeu să-i bată, de dușmani…!”, a spus Ambrozie Meleacă, cu ocazia slujbei pe care a ținut-o de Sfânta Parascheva.

Episcopul antivaccinist de Giurgiu a primit Ordinul „Meritul cultural” de la Iliescu și Năstase

În anul 2014, Ambrozie Meleacă era episcop vicar la Administrația patriarhală. El a fost distins cu Ordinul meritul cultural în luna februarie. Decretul a fost semnat de președintele de atunci Ion Iliescu și de premierul de la acea vreme Adrian Năstase.

Documentul AICI

Legea 8 din 9 ianuarie 2003 prevede că Ordinul Meritul Cultural este o decorație ce se acordă atât cetățenilor români și străini, cât și instituțiilor și așezămintelor publice de cultură din țară și străinătate, pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii, artei, științei și promovării spiritului caritabil, prin opere de creație, interpretare și sociale, de impact național.

Citește și: Peste 8.000 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite în aproape 100 de spitale din România

La 15 octombrie 2000 a fost ales episcop vicar patriarhal, iar în anul 2006 episcop al Episcopiei Giurgiului.

Meleacă a sugerat că incendiile din spitalele de stat sunt intenționate.

„Atât de mult și-au bătut joc de țară, că ard spitalele cu oameni cu branulă în mână. Cum se poate așa ceva în secolul XXI? Vor să promoveze spitalele private, dar cum se poate duce un om cu o pensie mică într-un spital privat?”, a spus episcopul. 

El l-a atacat pe președintele Iohannis pentru că nu a vizitat mănăstirea Comana.

„Președintele țării, care nu face nimic pentru țară și care dezbină, a venit la Comana, s-a plimbat cu bicicleta dar n-a intrat la Mănăstire, unde e înmormântat voievodul Vlad Țepeș. Nu-i interesează biserica. Sfidare peste sfidare, oameni corupți, pe care i-a desemnat miniștri și prim-miniștri, n-au făcut pentru țară”, a apreciat ierarhul ortodox. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.