Gravidă în 4 luni, moartă într-un spital din România. Ce-i spuneau medicii? Familia a chemat Poliția

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.04.2024 - 15:58
Gravidă în 4 luni, moartă într-un spital din România Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un nou caz cutremurător s-a înregistrat înstr-un spital din România. O gravidă în 4 luni a murit după 24 de ore de la internare. Familia îi acuză pe medici că nu au operat-o în timp util.

SHARE

Cazul tinerei Alexandra Ivanov, gravida moartă cu zile la maternitatea din Botoșani, pare să se repete, de această dată la Spitalul Județean Bacău. O tânără însărcinată în 4 luni a murit la aproape 24 de ore de la internare. Sarcina i se oprise din evoluție, iar femeiea acuza dureri. 

Medicii i-ar fi spus că are o cădere psihică. Familia a anunțat Poliția, însă Spitalul Județean se apără și a transmis că a fost monitorizată tot timpul și că starea ei de sănătate a dus la deces. 

Un nou caz cutremurător, într-un spital din România. O gravidă a murit. Familia a anunțat Poliția

Incidentul s-a produs în urmă cu două săptămâni. Maria, o femeie în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap.

Acolo s-a constatat că sarcina s-a oprit din evoluție, însă au trecut aproximativ 12 ore până în momentul în care au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat, scrie Digi 24.

Citește și: Medicul responsabil de moartea Alexandrei, lăsat fără loc de muncă. Gravida a murit în chinuri

Medicii i-au explicat partenerului de viață al femeii că intervenția nu se impune conform procedurii și trebuia așteptat să treacă un anumit interval de timp. Și au mai bănuit faptul că ar avea alte probleme de sănătate, probleme abdominale care i-au cauzat aceste stări de rău.

În timpul intervenției a fost scos colecistul, pentru că s-a constatat că este inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

După intervenția care a durat aproximativ o oră și jumătate, femeia a fost dusă în secția de terapie intensivă în stare foarte gravă, spun medicii, care se așteptau la o evoluție nefavorabilă și, la doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit.

Citește și: Cabinetul medicului de gardă din noaptea în care a murit Alexandra a fost vandalizat: „Nu am aer”

Familia încearcă să afle acum dacă femeia putea fi salvată sau asistăm la un alt caz Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani, moarte la spital după ce s-a rugat ore în șir de medici să o ajute.

Poliția a deschis un dosar penal.

Reprezentanții unității medicale au anunțat că fac și ei verificări și însă susțin că au făcut tot ce era posibil astfel încât femeia să fie salvată, că a fost monitorizată constant, spun ei, și i s-au făcut investigații medicale pe parcursul internării, în funcție de evoluția stării ei de sănătate, iar acum conducerea spitalului așteaptă rezultatele probelor de laborator care vor clarifica motivul decesului.

Iubitul tinerei a făcut însă o mărturisire uluitoare. Femeia se plângea de durere de bură dar medicii îi spuneau că are o cădere psihică. 

”Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. 

Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt.

 Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a povestit Ovidiu Pruteanu, partenerul femeii..

Citeşte şi: Gestul managerului Maternității Botoșani la înmormântarea Alexandrei. Ce salariu ia el de la spital

Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău a declarat pentru Digi24 că pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secție și tot timpul a fost monitorizată.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași.

Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei. Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces,” a precizat Aurelia Țaga.

Alexandra Ivanov, lăsată să moară. ”Nu am aer”

În vara anului trecut, o tragedie șoca România. O tânără de 25 de ani, însărcinată, a murit la Spitalul din Botoșani după ce a fost ignorată de medici timp de 9 ore. 

Îi implorase medicii să o ajute dar nu i-a păsat nimănui. Dovadă sunt mesajele găsite în telefonul ei, trimise doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei. "Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet" îi scrisese tânăra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să moară, scrie Digi 24.

Alexandra avea 25 de ani și era însărcinată în luna a treia. În noaptea de joi spre vineri, scrie sursa citată, tânăra a început să sângereze. Era ora 22:51. A sunat la 112 și, la ora 23:05, era deja în grija medicilor de la Spitalul Municipal Botoșani.

A urmat o noapte cu dureri crunte. Femeia a primit calmante și i s-a spus că a doua zi va fi operată.

La ora 03:16, Alexandra i-a trimis un mesaj medicului său curant în care îl ruga să o ajute:

"Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, a scris tânăra în SMS-ul rămas, însă, fără răspuns.

O oră mai târziu, la 04:18, Alexandra trimitea un alt mesaj, de această dată unuia dintre medicii de gardă:

"Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o iau razna” - mesaj rămas fără răspuns.

În ultimul mesaj, trimis la ora 06:40 soțului, femeia scria: "Nu mai pot"

La ora 07:30, scrie sursa citată, tânăra a intrat în șoc. A fost mutată pe secția de Terapie Intensivă unde i s-au aplicat manevre de resuscitare. În zadar, însă. La ora 08:20, a fost declarat decesul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te