Femeile însărcinate, încurajate să se vaccineze anti-COVID. Varianta Delta, foarte periculoasă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.07.2021 - 14:57
Femeile însărcinate, încurajate să se vaccineze anti-COVID. Varianta Delta, foarte periculoasă/FOTO: facebook/RO Vaccinare

Directoarea asociaţiei moaşelor din Anglia le-a îndemnat pe colegele ei de breaslă să le încurajeze pe femeile însărcinate - care s-au vaccinat până acum într-un procent destul de mic - să accepte să se inoculeze cu seruri anti-COVID-19.

SHARE

"Vaccinul anti-COVID-19 poate să vă ţină, pe voi, pe bebeluşul vostru şi pe apropiaţii voştri, în siguranţă şi în afara spitalelor", a declarat Jacqueline Dunkley-Bent, directoarea asociaţiei moaşelor din Anglia, în contextul în care doar un mic procent din femeile însărcinate din Marea Britanie s-au vaccinat până în prezent împotriva noului coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă adresată vineri colegelor ei de breaslă şi femeilor vizate, ea le-a îndemnat pe "femeile însărcinate să ia măsuri pentru a se proteja şi pentru a-şi proteja bebeluşii", subliniind că "vaccinul salvează vieţi".

Citește și: Cristina Cioran a născut prematur, a lăsat bebelușul la incubator și a plecat la mare

Acest avertisment intervine după publicarea săptămâna trecută a unui studiu "îngrijorător" realizat de Universitatea Oxford, care a arătat că 99% din femeile însărcinate şi spitalizate din cauza noului coronavirus nu erau vaccinate şi că 10% din femeile însărcinate şi spitalizate necesită internare în secţii de terapie intensivă.

Femeile însărcinate, încurajate să se vaccineze anti-COVID

"Totuşi, este o veste bună că atât de puţine dintre femeile însărcinate şi vaccinate au fost spitalizate cu COVID-19", a declarat profesoara Marian Knight, coordonatoarea studiului, care consideră "foarte îngrijorător faptul că numărul de internări ce vizează femei însărcinate şi spitalizate din cauza COVID-19 este în creştere şi că aceste femei par să fie mai sever afectate de varianta Delta".

Conform datelor sale, 200 de femei însărcinate au fost internate din cauza infectării cu noul coronavirus doar săptămâna trecută.

În total, de la începutul pandemiei şi până pe 11 iulie, 3.371 de femei însărcinate au fost spitalizate cu simptome ale acestei boli. Gravitatea stării lor s-a accentuat odată cu răspândirea variantei Delta, au detaliat autorii acestui studiu, care urmează să fie examinat de alţi experţi.

În Marea Britanie, femeile însărcinate pot de la jumătatea lunii aprilie să fie inoculate cu vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, iar Colegiul Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor (RCOG) şi Colegiul Regal al Moaşelor le sfătuiesc pe femeile însărcinate din această ţară să se vaccineze cât mai repede împotriva COVID-19.

Citește și: Irinel e disperat. Nu mai știe nimic despre Monica și fetiță, care au plecat din vila lui Mr. Pink

Potrivit datelor publicate de Public Health England pe 22 iulie, aproximativ 51.700 de femei însărcinate din Anglia au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19, iar 20.600 au primit ambele doze. Aceste cifre sunt însă departe de totalul de 606.500 de femei însărcinate care au fost înregistrate în Anglia în perioada 2020-2021 de medicii lor de familie, precizează BBC.

Viitoarele mame din Anglia pot fi liniştite în privinţa siguranţei vaccinurilor anti-COVID-19, afirmă Marian Knight, care insistă asupra avantajelor vaccinării "nu doar pentru ele, ci şi pentru bebeluşii lor", întrucât "anticorpii le sunt transmişi acestora", potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.