Universitatea din Leeds a investigat riscul de fractură de șold la consumatorii ocazional de carne; pescatarii, oameni care mănâncă pește, dar nu carne; și vegetarieni în comparație cu cei care mănâncă carne în mod obișnuit.
Citește și: Franța nu mai face față incendiilor. Ciucă a convocat CNSU pentru a trimite ajutor umanitar
Dintre 26.318 de femei, 822 de cazuri de fractură de șold au fost observate pe parcursul a aproximativ 20 de ani – ceea ce a reprezentat puțin peste 3% din populația eșantionului. După ajustarea anumitor factori precum fumatul și vârsta, vegetarienii au fost singurul grup alimentar cu un risc crescut de fractură de șold.
Citește și: Nunțile din Epoca de Aur: Când li se urca pălinca la cap se băteau cu Miliția. Îi arestau pe toți
Echipa de cercetare a descoperit că IMC-ul (Indice de Masă Corporal) mediu în rândul vegetarienilor a fost puțin mai mic decât media în rândul consumatorilor de carne. Cercetările anterioare au arătat o legătură între un IMC scăzut și riscul ridicat de fractură de șold.
Un IMC mai mic poate indica că oamenii sunt subponderali, ceea ce poate însemna o sănătate mai slabă a oaselor și a mușchilor și un risc mai mare de fractură de șold, potrivit News Medical Life Sciences.