Femeile cu o dietă vegetariană sunt mai predispuse la fractură de șold decât cele care consumă carne

Un studiu efectuat pe peste 26.000 de femei de vârstă mijlocie din Marea Britanie dezvăluie că cele cu o dietă vegetariană aveau un risc cu 33% mai mare de fractură de șold în comparație cu cele care consumă carne.
Universitatea din Leeds a investigat riscul de fractură de șold la consumatorii ocazional de carne; pescatarii, oameni care mănâncă pește, dar nu carne; și vegetarieni în comparație cu cei care mănâncă carne în mod obișnuit.
Citește și: Franța nu mai face față incendiilor. Ciucă a convocat CNSU pentru a trimite ajutor umanitar
Dintre 26.318 de femei, 822 de cazuri de fractură de șold au fost observate pe parcursul a aproximativ 20 de ani – ceea ce a reprezentat puțin peste 3% din populația eșantionului. După ajustarea anumitor factori precum fumatul și vârsta, vegetarienii au fost singurul grup alimentar cu un risc crescut de fractură de șold.
Citește și: Nunțile din Epoca de Aur: Când li se urca pălinca la cap se băteau cu Miliția. Îi arestau pe toți
Echipa de cercetare a descoperit că IMC-ul (Indice de Masă Corporal) mediu în rândul vegetarienilor a fost puțin mai mic decât media în rândul consumatorilor de carne. Cercetările anterioare au arătat o legătură între un IMC scăzut și riscul ridicat de fractură de șold.
Un IMC mai mic poate indica că oamenii sunt subponderali, ceea ce poate însemna o sănătate mai slabă a oaselor și a mușchilor și un risc mai mare de fractură de șold, potrivit News Medical Life Sciences.