EXCLUSIV VIDEO Ce a simțit prof. Virgil Păunescu atunci când a testat vaccinul românesc anti-COVID

DE Mihai Duță | Actualizat: 31.05.2020 - 10:30

Prof. Virgil Păunescu a povestit, în exclusivitate la Newsweek LIVE, care au fost simptomele pe care le-a avut când a testat pe el însuși vaccinul anti-COVID creat, împreună cu echipa sa, la Timișoara. Vaccinul este dezvoltat în continuare în pateneriat cu Institutul Cantacuzino.

SHARE

La jumătatea lunii aprilie, profesorul Virgil Păunescu, directorul Insitutului OncoGen din Timișoara a decis să testeze pe el însuși vaccinul anti- COVID 19 la care lucrează împreună cu colectivul său încă din luna ianuarie.

„Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar.Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin", declara profesorul român. 

Virgil Păunescu știa că există anumite riscuri, însă a decis să testeze pe e însuși vaccinul pentru a vedea dacă organisul reacționează în vreun fel sau vaccinul este "apă de ploaie". 

Într-un interviu la Newsweek LIVE, profesorul a detaliat toate simptomele prin care a trecut după cele două doze administrate. 

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 se administrează intranazal, fie sub formă de picături, fie prin pulverizare.

„Seara, după prima doză, am început să am manifestări specifice oricărei vaccinări, pe care o mai întâlnisem după ce m-am vaccinat anti-gripal. Ai o stare care se compară cu boala respectivă, dar cu simptome mult mai reduse, dureri musculare, dureri, osoase, un disconfort.

Am avut și o stare de iritație în nas și în faringe", explică Virgil Păunescu. Această stare, plus tulburări digestive, a ținut cinci zile Pentru a studia efectele, profesorul și-a făcut zilnic toate analizele. A urmat a două doză la care au fost observate și probleme legate de coagularea sângelui. El s-a declarat mulțumit de faptul că organismul a reacționat. 

Practica testării vaccinurilor chiar de către cei care le-au creat, nu este singulară, de curând doi cercetători germani făcând același lucru. 

Vaccinul dezvoltat prof. Virgil Păunescu la centrul OncoGen din Timișoara este recunoscut atât de  Organizația Mondială a Sănătății (OMS)cât și de Guvernul Britanic.

De curând, Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2, primind 3,5 milioane de lei pentru continuarea cercetărilor.

Citește și EXCLUSIV Un grup de cercetători români va propune Chinei un vaccin pentru coronavirus

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te