EXCLUSIV VIDEO Ce a simțit prof. Virgil Păunescu atunci când a testat vaccinul românesc anti-COVID

DE Mihai Duță | Actualizat: 31.05.2020 - 10:30

Prof. Virgil Păunescu a povestit, în exclusivitate la Newsweek LIVE, care au fost simptomele pe care le-a avut când a testat pe el însuși vaccinul anti-COVID creat, împreună cu echipa sa, la Timișoara. Vaccinul este dezvoltat în continuare în pateneriat cu Institutul Cantacuzino.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

La jumătatea lunii aprilie, profesorul Virgil Păunescu, directorul Insitutului OncoGen din Timișoara a decis să testeze pe el însuși vaccinul anti- COVID 19 la care lucrează împreună cu colectivul său încă din luna ianuarie.

„Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar.Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin", declara profesorul român. 

Virgil Păunescu știa că există anumite riscuri, însă a decis să testeze pe e însuși vaccinul pentru a vedea dacă organisul reacționează în vreun fel sau vaccinul este "apă de ploaie". 

Într-un interviu la Newsweek LIVE, profesorul a detaliat toate simptomele prin care a trecut după cele două doze administrate. 

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 se administrează intranazal, fie sub formă de picături, fie prin pulverizare.

„Seara, după prima doză, am început să am manifestări specifice oricărei vaccinări, pe care o mai întâlnisem după ce m-am vaccinat anti-gripal. Ai o stare care se compară cu boala respectivă, dar cu simptome mult mai reduse, dureri musculare, dureri, osoase, un disconfort.

Am avut și o stare de iritație în nas și în faringe", explică Virgil Păunescu. Această stare, plus tulburări digestive, a ținut cinci zile Pentru a studia efectele, profesorul și-a făcut zilnic toate analizele. A urmat a două doză la care au fost observate și probleme legate de coagularea sângelui. El s-a declarat mulțumit de faptul că organismul a reacționat. 

Practica testării vaccinurilor chiar de către cei care le-au creat, nu este singulară, de curând doi cercetători germani făcând același lucru. 

Vaccinul dezvoltat prof. Virgil Păunescu la centrul OncoGen din Timișoara este recunoscut atât de  Organizația Mondială a Sănătății (OMS)cât și de Guvernul Britanic.

De curând, Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2, primind 3,5 milioane de lei pentru continuarea cercetărilor.

Citește și EXCLUSIV Un grup de cercetători români va propune Chinei un vaccin pentru coronavirus

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te