Cum scapi de kilogramele în plus luate de Paște? Nu trebuie să vă înfometați

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.05.2024 - 12:33
Cum scapi de kilogramele în plus luate de Paște - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Foarte mulți oameni au exagerat cu mâncatul de Paște. Acum văd deja în oglindă efectele meselor îmbelșugate. Cu toate acestea, câteva kilograme se pot da jos destul de repede, fără înfometare sau măsuri drastice.

SHARE

Prăjituri și mâncare tradițională, iar peste acestea, băuturi alcoolice și sucuri dulci. Sunt bombe calorice care au urcat acul cântarului. Acum se văd efectele mâncatului bunătăților de Paști. 

Se poate ajunge la silueta normală fără înfometare. 

Cum scapi de kilogramele în plus luate de Paște? Nu trebuie să vă înfometați

Perioada sărbătorilor este plină bunătăți dulci, sărate, porții mari și uneori mult alcool. Este important ca după această pauză să vă întoarceți pe drumul cel bun cât de repede puteți.

Cu cât veți continua să vă răsfățați mai mult, cu atât va fi mai greu să reveniți la rutina obișnuită. Orice cadou caloric primit ar trebui să dispară din casă, astfel încât să nu existe tentația de a-l consuma, potrivit kudika.ro.

Citește și: Fructele și legumele pe care nu trebuie să mănânci seara. Ce se întâmplă în organism dacă le consumi

Pentru a slăbi, corpul are nevoie de nutrienţi potriviţi. Adăugaţi în dietă doar proteine bune, carbohidtaţi sau grăsimi. De exemplu, avocado, iaurt grecesc şi ouă.

De asemenea, shake-urile din fructe de pădure, ovăz şi nuci sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sănătos şi săţios. Totodată, asiguraţi-vă că mesele conțin proteine de înaltă calitate și carbohidrați cu eliberare lentă care ajută la furnizarea de energie pentru mai mult timp pentru a evita gustările.

Cartofii dulci și orezul brun sunt exemple de carbohidrați cu elibrarare lentă.

Reducerea consumului de alcool este, de asemenea, cheia pentru a merge pe drumul cel bun cu alimentaţia. Hidratarea corespunzătoare este importantă într-un stil de viaţă sănătos.

Citește și: Ce dietă și cât sport sunt necesare pentru o viață mai lungă? Alegerile zilnice pot bate genetica

Vă puteţi hidrata consumând apă pe tot parcursul zilei. Lămâia şi ceaiul verde, pot fi folosite pentru a curate organismul după excese. Aceste băuturi forțează sângele să treacă prin rinichi mai repede, ceea ce înseamnă că orice impurități sunt filtrate mai repede.

Corpul are nevoie de câteva zile pentru a-şi reveni şi pentru a putea creşte dificultatea exerciţiilor fizice. Începeți cu exerciții mai ușoare și mai scurte. Începeți cu 10 minute pe zi și faceți exercițiile în ritmul impus de corp. Nu vă stabiliți așteptări mari. Aveți nevoie de câteva zile de sală pentru a vă reobisnui cu antrenamentul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te