Numărul record anterior a fost atins pe 18 decembrie 2020, cu 33.777 de noi infectări.
În total, peste 4,6 milioane de persoane au fost infectate de la începutul pandemiei în Germania, confruntată cu un al patrulea val "masiv" care îi afectează în principal pe cei nevaccinaţi, a anunţat guvernul german.
Germania a înregistrat, de asemenea, o medie de 19.702 de cazuri zilnice pe ultimele 7 zile, un număr care nu fusese atins de la sfârşitul lunii aprilie.
Citește și: Rata de vaccinare în cele mai slabe zece licee din București, între 33% și 82%. Media națională: 66%
Totodată au fost înregistrate circa 165 de noi decese în 24 de ore, a anunţat joi institutul, numărul total al deceselor asociate COVID-19 în Germania ajungând la 96.192.
"Situaţia este gravă", a declarat pentru postul public ZDF Helge Braun, mâna dreaptă a cancelarului Angelei Merkel. "Asistăm deja la un număr masiv de spitalizări în Turingia şi Saxonia", două regiuni extrem de afectate, a mai spus ea.
Austria a înregistrat la rândul ei joi un record al noilor cazuri de COVID-19 după noiembrie 2020, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 8.593 de noi cazuri, relatează agenţia EFE.
Presiunea asupra spitalelor continuă să crească şi 15% din paturile de la ATI sunt ocupate. Guvernul austriac a decis prin urmare să înăsprească restricţiile antiepidemice, iar de îndată ce va fi atins pragul de 20% din paturile de la ATI ocupate testele antigen nu vor mai fi acceptate pentru accesul la evenimente culturale, sportive şi în localurile de divertisment, fiind necesar certificatul verde.
În acest timp, Croaţia şi Slovenia au înregistrat joi de asemenea recorduri ale infectărilor de la începutul pandemiei şi experţii avertizează că sistemele sanitare ale acestor două ţări ar putea intra în colaps în săptămânile următoare. Croaţia, ţară cu circa 4 milioane de locuitori, are confirmate 6.310 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar Slovenia, cu o populaţie de circa jumătate din cea a Croaţiei vecine, 4.511 noi cazuri.
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, a avertizat în aceeaşi zi că acest continent este din nou ''epicentrul'' pandemiei de COVID-19 şi înregistrează o rată de transmitere "foarte preocupantă''.