luni 06 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Consumul zilnic de iaurt ajută la prevenirea apariției diabetului de tip 2

Data publicării: 19.10.2020 • 20:24 Data actualizării: 19.10.2020 • 20:28

Un studiu exhaustiv realizat de cerecetătorii de la Universitatea Harvard pe 200.000 oameni - la un milion, care au fost monitorizați timp de câteva decenii, demonstrează efectele nutritive și de prevenire a unor boli ale iaurtului.

Ca parte a unei diete echilibrate, combinată cu o activitate fizică regulată, iaurtul poate fi un mijloc suplimentar de prevenire a diabetului, reducând riscul cu 20%.

Nu a fost observat același rezultat în privința laptelui sau brânzei, ceea ce demonstrează că „bacteriile bune” ce se găsesc în iaurt joacă un rol important prin îmbunătățirea compoziției florei intestinale.

Împreună cu alte componente - proteine, vitamine, inclusiv vitamina K - are influență asupra aportului caloric.

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră