Confuzie la Sibiu: DSP propune carantinarea orașului. Prefectura anunță că nu se pune problema

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.11.2020 - 19:23
Sibiu / https://www.budgetyourtrip.com/

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat în această seară, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină.

SHARE

”Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea.

Întrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu să intre în carantină, prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză. ”În funcție de propunerile pe care le vor face  specialiștii, având în vedere evoluția  situației  epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația  este tot timpul în atenția  echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul Național de Sănătate Publică

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu a declarat în această seară, în cadrul ședinței CJSU că a propus intrarea municipiului Sibiu în carantină, însă până acum nu a primit niciun răspuns. ”DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități. Când vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor măsuri. Prin acea analiză de risc se propune carantinarea unor anumite localități, inclusiv municipiul Sibiu”, a precizat Budescu.

Localitățile în care s-a propus carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Cifre record pentru județ și municipiu

Județul Sibiu rămâne, pentru a treia zi consecutivă, pe primul loc în România după coeficientul infectărilor cumulate în 14 zile, raportate la mia de locuitori, ajungând miercuri la 7,19, față de 6,89, anunțat în cursul zilei de marți. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sibiu este singurul din țară care are o rată de peste șapte persoane infectate la mia de locuitori. După Sibiu se situează judeţul Cluj, cu o rată de 6,9, urmat de judeţul Timiş cu 6,52 şi Sălaj cu 6,46. Rata de incidență în municipiul Sibiu este de 11,18, în creștere de aproape un procent, în două zile, scrie turnulsfatului.ro.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.