Cât de sănătos e să bei apa minerală și sifon? 3 pericole pe care le-au descoperit cercetătorii

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 01.01.2025 - 18:51
Cât de sănătos e să bei apa minerală și sifon? 3 pericole pe care le-au descoperit cercetătorii foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Cât de sănătos e să bei apa minerală și sifon? 3 pericole pe care le-au descoperit cercetătorii foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Sunt multe persoane care preferă să bea potolitoare de sete sub formă de sifon, apă plată sau apă minerală carbogazoasă în loc de apă de la robinet. Își pun în pericol și sănătatea?

SHARE

Băuturile răcoritoare carbogazoase sunt deosebit de nocive pentru rinichii tăi dacă consumi așa ceva, în plus, conținutul lor de zahăr este invizibil și insidios pentru majoritatea oamenilor și se adaugă la cantitatea de carbohidrați consumată din alte surse în timpul zilei.

De asemenea, majoritatea băuturilor răcoritoare carbogazoase conțin îndulcitorilor , care, de asemenea, nu sunt cei mai sănătoși conform cercetărilor recente.

Cât de sănătoasă este apa minerală sau sifonul? Băuturile carbogasoaze au multe contraindicații

Este important de reținut de la început că cu băuturi răcoritoare carbogazoasepe de altă parte, într-o sticlă de apă minerală, nu găsim un singur gram de zahăr sau îndulcitor.

Citește și: Obezitatea, unul dintre principalii factori în problemele de sănătate. Ce spun cercetătorii?

Apa carbogazoasă nu poate conține altceva decât dioxid de carbon adăugat natural sau artificial - aromă, îndulcitor, zahăr.

Poate fi făcută din apă simplă de la robinet sau apă cu un conținut mineral remarcabil, acesta din urmă fiindu-i dat gustul de minerale.

Poate fi puțin sărat, puțin metalic sau chiar puțin cretos , în funcție de substanțele care îl îmbogățesc.

Beneficiile apei carbogazoase vs. efecte nocive

Consumul de apă carbogazoasă are câteva beneficii incontestabil utile:

poate ajuta la mentinerea greutatii sau chiar la slabit, imbunatateste digestia si capacitatea de a inghiti.

Apa acidă poate deteriora smalțul dinților, dar acest lucru ar necesita un consum zilnic care, potrivit cercetătorilor, este de neconceput.

În timp ce băuturile răcoritoare carbogazoase prezintă un risc crescut, acesta este teoretic cazul apei spumante, dar în practică este puțin probabil ca cineva să-și piardă dinții pentru că o bea.

Citește și: Studiu cu rezultat bizar: 39% dintre români sunt mulţumiţi de sistemul de sănătate

Cu toate acestea, puteți fi siguri dacă beți apă minerală cu mesele, unde efectul este contracarat de creșterea producției de salivă.

Din fericire, cel de-al treilea factor de risc a fost deja infirmat de știință: densitatea și compoziția oaselor nu sunt afectate de consumul de apă minerală.

De asemenea, nu este adevărat că vă puteți acidifica organismul consumând această apă pentru potolirea setei.

Așadar, puteți bea cu încredere această băutură răcoritoare, fără calorii și fără zahăr: cel mai rău lucru care vi se poate întâmpla este balonarea atunci când beți prea mult.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te