Atenție ce mâncați pe Litoral! ANSVSA a aplicat amenzi de 2,643 milioane de lei comercianţilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.08.2022 - 14:37
ANSVSA a aplicat amenzi de 2,643 milioane de lei comercianţilor de pe Litoral în ultima lună. / Foto: ANSVSA, Facebook

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat, în ultima lună, amenzi în valoare de 2,643 milioane de lei mai multor unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică de pe Litoral.

SHARE

Potrivit bilanţului "Comandamentului Sezon Estival 2022", în perioada 27 iunie - 31 iulie 2022, au fost verificate 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în cuantum de 2,643 milioane de lei, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citată de Agerpres.

De asemenea, au fost emise o Ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

Citește și: VIDEO Convoi de tancuri T-72 pentru Ucraina, blocat la Sălaj. Un trailer a ieșit de pe drum

În plus, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Potrivit sursei citate, în urma acestor controale, s-au constatat o serie de deficienţe, printre care comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate, potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Citește și: VIDEO Mircea Dinescu a dedicat o poezie minunii de la Sălcuța: Piste de biciclete din bani europeni

"Echipele de inspectori din cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2022", la solicitarea instituţiilor partenere, au desfăşurat acţiuni de control oficial la un festival de pe teritoriul judeţului Constanţa. În cadrul acţiunii s-a realizat consilierea agenţilor economici şi aplicarea a 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei. Prin verificările efectuate s-a asigurat un climat de siguranţă alimentară participanţilor la festival, în timp ce agenţilor economici li s-au clarificat responsabilităţile ce le revin cu privire la siguranţa alimentului", au precizat reprezentanţii Autorităţii.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival (0786 577 007), unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center ANSVSA, 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.