Are toate organele afectate: primul copil cu COVID din România aflat la ATI e, totuși, stabil

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.09.2020 - 14:35
Medici în alertă/FOTO: facebook.com

Copilul de 9 ani și 11 luni infectat cu coronavirus internat la Spitalul Gomoiu, primul din România care a ajuns într-o secție de Terapie Intensivă, este "în stare staționară spre bine", dar are toate organele afectate.

SHARE

El nu suferea de alte afecțiuni medicale, înainte de infectarea cu SARS-Cov2, au anunțat joi reprezentanții spitalului. "Este un copil fără antecedente semnificative anterioare", au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu. Copilul a ajuns la Terapie Intensivă după ce a suferit un sindrom multisistemic inflamator, o reacție inflamatorie multi-sistemică exagerată, spun medicii de la Spitalul Gomoiu, care subliniază, însă, că nu orice copil infectat cu SARS va face acest sindrom, "este foarte rar".

Copilul de 9 ani și 11 luni și a ajuns la Spitalul Gomoiu din București prin transfer de la Buzău, unde i s-a pus inițial diagnosticul prezumtiv meningo-encefalită, spun reprezentanții Spitalului Gomoiu.

Odată ajuns la Spitalul Gomoiu din București, el a fost testat pozitiv cu coronavirus.

"Nu este intubat, momentan este stabil, staționar spre bine. Are afectare pulmonară și cardiacă, afectare multisistemică, pe toate organele. Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație, determinată de o infecție. Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux mic", a declarat medicul Livia Vlădoiu, șefa Secției de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu din București.

Medicul Livia Vlădoiu a explicat că micuțul a dezvoltat o reacție sistemică, de hiper-inflamație, dar a subliniat că "Nu orice copil infectat cu SARS va face acest sindrom, este foarte rar".

Un astfel de caz "Nu am mai avut în spitalul nostru și nu a mai fost în România, din știința noastră. Este ceva rar, în Franța au fost 70 de copii, în Statele Unite doar 30. Nu orice copil infectat cu SARS va face acest sindrom, este foarte rar. Este o reacție inflamatorie exagerată, o inflamație multi-sistemică", a precizat medicul Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu.

Simptomele au apărut în weekend, când băiatul de 9 ani și 11 luni a început să facă febră și să nu se simtă bine. El a fost internat, inițial, la Spitalul din Buzău, însă starea lui s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la București.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.