4 motive pentru care durerile de dinți sunt mai puternice noaptea. Cum le combați fără stomatolog?

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.05.2024 - 10:00
4 motive pentru care durerile de dinți sunt mai puternice noaptea. Cum le combați fără stomatolog? - Foto: pexels / Andrea Piacquadio

4 motive pentru care durerile de dinți sunt mai puternce noaptea. Cum le combați fără stomatolog?

SHARE

Dacă ați avut vreodată o durere de măsele sâcâitoare, probabil că vă amintiți cât de mult vă era teamă de seara respectivă. Durerile de dinți sunt supărătoare în orice moment al zilei, dar sunt proeminent mai rele în timpul nopții.

Citește și: Fructul din grădină care te ajută să-ți albești dinții natural. În piață este câțiva lei kilogramul

 Există mai multe motive pentru care acest lucru este adevărat, iar noi enumerăm câteva dintre ele, scrie dentalhousemi

Motivul 1: Mai mult flux sanguin

Principalul motiv pentru care durerile de dinți sunt mai dureroase noaptea este poziția noastră de somn. Faptul că stăm culcați face ca mai mult sânge să se grăbească spre capul nostru, punând o presiune suplimentară pe zonele sensibile, cum ar fi gura. Nu simțim această senzație pulsatilă la fel de mult în timpul zilei, deoarece stăm mai mult în picioare sau în șezut.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Motivul 2: Creierul nostru are mai puține distrageri

Noaptea, suntem mai conștienți de senzațiile din corpul nostru, deoarece există mai puține distrageri. Putem crede că durerea noastră de dinți este mai rea, dar, în realitate, nu este așa - doar o simțim mai mult pe măsură ce ne eliberăm mintea pentru a adormi.

Motivul 3: Mesele târzii în noapte

Dacă ați mâncat dulciuri la cină sau ați avut o gustare dulce la miezul nopții, o parte din acele alimente rămân blocate între dinții sau gingiile noastre. Deoarece placa se hrănește cu zahăr, dacă uiți să te speli pe dinți după o masă târzie poate agrava o durere de dinți.

Motivul 4: Scrâșnitul inconștient

Unii oameni își scrâșnesc dinții noaptea fără să știe. Se pot trezi din somn, contorsionându-se de atâta durere, deoarece scrâșnitul dinților pune mult stres pe maxilare, dinți și gingii. Aceasta poate fi o afecțiune severă și are nevoie de îngrijire și tratament adecvat.

Cum să diminuați durerile de dinți pe timp de noapte

Dacă durerea de dinți se simte insuportabilă în mijlocul nopții, înseamnă că este prea târziu pentru a merge la dentist. Din fericire, există câteva modalități de a vă oferi o ușurare temporară, astfel încât să puteți gestiona durerea și să vă întoarceți la somn:

Evitați să mâncați alimente reci, acide sau zaharoase înainte de a merge la culcare. Acestea pot agrava orice carii care s-au format în dinți. După ce vă spălați pe dinți, clătiți cu o apă de gură care conține alcool sau sare. Acestea au componente antibacteriene care ajută la reducerea inflamației cauzate de placa bacteriană și de carii.

Pentru durerile de dinți ușoare până la moderate, încercați să luați analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul. Nu uitați doar să respectați doza recomandată indicată în instrucțiuni. Puteți încerca, de asemenea, să folosiți unguente medicinale disponibile la farmacia locală. Acestea se prezintă sub formă de geluri sau creme care conțin ingrediente amorțitoare pentru a vă oferi o ușurare temporară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te