Who's your daddy? Dosarele care au speriat coaliția PSD-ALDE

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.06.2018 - 15:23

Puterea PSD-ALDE avea toate motivele să își dorească îndepărtarea Laurei Kodruţa Koveşi de la şefia DNA. Direcţia a instrumentat sau instrumetează dosarele a numeroşi politiceni ai coaliţiei.

SHARE

Deși în aparițiile publice face pe naivul, Liviu Dragnea este sforarul șef al demiterii lui Kovesi. Președintele PSD a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în Dosarul referendumului. În toamnă, este așteptată decizia definitivă în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman, unde procurorii cer condamnarea lui Dragnea la 7 ani și jumătate închisoare.
În lumina primei decizii a instanței din 2016, orice nouă condamnare îl trimite pe Dragnea direct în pușcărie. Dragnea a mai fost pus sub urmărire pentru constituirea unui grup infracțional
organizat, abuz în serviciu și prezentarea de date inexacte în dosarul Tel Drum, unde prejudiciul este de 33.848.589 lei. Banii au fost deturnați prin intermediul companiei Tel Drum. Dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări OLAF, transmisă la 30 septembrie 2016. 

Belina zguduie guvernul

Fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu într-un dosar privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Terenul a fost, apoi, închiriat unei societăţi comerciale.
În acelaşi dosar, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor acordul pentru urmărirea penală faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu. Parlamentul a refuzat.

Tăriceanu, achitat în prima instanță

Unul dintre cei mai feroce contestatari ai Codruței Kovesi este Călin Popescu Tăriceanu. El este anchetat într-un dosar privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și din ferma Băneasa. Tăriceanu a fost acuzat că a mințit când a spus că nu știa de implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni, în retrocedarea terenurilor. Tăriceanu a fost achitat în primă instanță. 

Vâlcov și tablourile de colecție

Eminența cenușie a guvernului Dăncilă este consilierul Darius Vâlcov, condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță. În mandatul său de primar la Slatina, Vâlcov a pretins și a primit 20% dintr-un contract derulat pe bani publici de un om de afaceri. El ar fi primit mită, în mai multe tranșe, în valoare de 6 milione de lei. 


Citește dosarul „Who's your Daddy?", despre controversele din jurul deciziei CCR privind revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi


CCR contra României


Dragnea îl transformă pe Iohannis în notar


Umbrele justiției de la CCR


Kovesi: lumini și umbre


„În 2017, PSD a recunoscut rolul președintelui în revocarea procurorilor-șefi”


Găselnița din Constituție care îi permite CCR să derapeze politic

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te