VIDEO Președintele Iohannis a decorat mai multe personalități venite din Germania

DE Bianca Iosef | Actualizat: 29.07.2022 - 15:58
Președintele Klaus Iohannis- Foto: INQUAM PHOTOS

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, mai multe personalităţi din Germania în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Relaţia cu Germania este una specială pentru România, cu valenţe strategice, definită de o colaborare politică dinamică şi fructuoasă şi de o cooperare economică substanţială. Această relaţie se bazează, de asemenea, pe legături sociale şi culturale puternice, cu o veche tradiţie. În contextul provocărilor multiple ale ultimilor ani, începând cu pandemia de COVID-19 şi continuând cu războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, am apreciat cu toţii faptul că relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea, iar parteneriatul nostru a continuat să se dezvolte. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă dinamismul dialogului bilateral din anul în curs, şi am în vedere vizita în România a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, întrevederea pe care am avut-o cu cancelarul Olaf Scholz la Bruxelles, vizita pe care am efectuat-o la Hof, în Bavaria, precum şi alte întâlniri ministeriale derulate la Berlin şi la Bucureşti", a spus preşedintele Iohannis.

Citește și: FOTO Lucian Bode: România este solidară cu poporul elen greu încercat de incendiile de vegetaţie

El a arătat că distincţiile oferite reprezintă o recunoaştere a dedicării şi a perseverenţei cu care personalităţile decorate s-au implicat în dezvoltarea relaţiilor politice, economice, sociale şi culturale româno-germane.

Citește și: România nu va abandona R. Moldova dacă va fi atacată de Rusia. Ce i-a promis Iohannis Maiei Sandu

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer prof. dr. dr. h. c. Bernd Fabritius - fost Însărcinat al Guvernului Federal german pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, membru în Bundestag şi preşedinte al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Mare Ofiţer dr. h. c. Barbara Stamm - fost preşedinte al Parlamentului Bavariei (2008-2018); Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Comandor prof. dr. med. Wolfgang Schramm - medic internist, specializat în hematologie, a fost activ în cadrul Institutului Robert Koch de la Berlin şi membru în Consiliul de administraţie al "Asociaţiei Ajutorul bavarez pentru copii din România"; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Ofiţer lui Uwe-Volker Fabritius - responsabil pentru România al Ministerului pentru Familie, Muncă şi Afaceri Sociale al landului Bavaria.

De asemenea, preşedintele Iohannis l-a decorat pe prof. dr. h. c. Hans-Peter Niedermeier - fost preşedinte al Fundaţiei Hanns Seidel - cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conform Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te