VIDEO Nicușor Dan: Vreau să fiu și primarul progresiștilor și primarul tradiționaliștilor

DE Bianca Iosef | Actualizat: 29.06.2020 - 15:29

Nicușor Dan, candidatul unic al opoziției pentru Primăria București, a declarat la Newsweek LIVE că vrea ca bucureștenii să decidă, prin consultare publică, dacă se mai dau sau nu bani la biserică.

SHARE

„Există o falie în societate între progresim și conservatorism. Cred că nu e în avantajul nostru să adâncim aceasă falie, eu, ca primar, vreau să fiu și primarul progresiștilor și primarul tradiționaliștilor, ca valori”, a declarat Nicușor Dan.

Candidatul opoziției a menționat că sunt sute de mii bucureșteni care condiseră „inutil să dai bani la orice fel de biserică”, dar că sunt și sute de mii locuitori ai orațului care „spun că pentru mine sunt mai importante bisericile decât stadioanele”.

Nicuțor Dan consideră „legitime” opiniile ambelor părți, pentru că „sunt niște valori în care ei cred” și afirmă că „rolul primăriei e să armonizeze aceste puncte de vedere, pe resursele limitate pe care le are”.

„Este nevoie de ajutorul Primăriei pentru construcții monument istoric care sunt în patrimoniul bisericii, așa cum e nevoie de ajutorul primăriei pentru construcții monument istoric care sunt în proprietatea altor entități.

În ceea ce privește finanțarea unor construcții cum este Catedrala Mântuirii Neamului e o decizie pe care bucureștenii trebuie să o ia printr-o largă consultare publică și ăsta este rolul bugetului anual și ăsta este modul în care trebuie să se ducă dezbaterile pe bugetul anual și nu să fie o formalitate, cum din păcate este în momentul ăsta”, a declarat Nicușor Dan la Newsweek LIVE.

O parte a bucureștenilor a criticat faptul că actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a alocat 10 milioane de lei, din bugetul Primăriei, pentru Catedrala Mânturii Neamului, în urmă cu un an.

De altfel, administrația municipiului București a alocat și în 2018 un buget de 121 milioane de lei pentru biserici, 45 de milioane fiind destinate Catedralei Mântuirii Neamului.

Astfel, din 2011 până în 2019 (inclusiv) Primăria Capitalei și primăriile de sector au dat peste 44 de milioane de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit jurnalistului Diana Oncioiu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -