VIDEO Moțiunea PSD împotriva lui Năsui a picat, după un circ al pesediștilor în Senat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.03.2021 - 19:38
Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Sursă imagine. Facebook

Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă, marți, de senatori. Moțiunea a fost depusă de PSD, care susținea demiterea „imediată” a lui Năsui.

SHARE

Moșiunea PSD „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” a picat cu 55 de voturi 'pentru', 72 'împotrivă' şi o abţinere.Votul a fost secret, cu bile, conform news.ro. 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a calificat moțiunea PSD drept o „frică” a pesediștilor și a spus că „vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea”. 

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad Voiculescu că l-aţi luat înaintea mea, înseamnă că a deranjat mai rău ca mine. Am venit să demontez punct cu punct toate lucrurile pe care le-aţi ridicat. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea. Aţi arătat atunci mediului privat că chiar sunteţi în stare de orice şi ne vorbea chiar doamna premier – alt geniu de marcă al PSD că economia chiar reacţionează bine la OUG 114. M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robinete de bani publici. Aţi făcut-o pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum arătaţi că sunteţi loviţi unde vă doare – la bani. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi, pentru că nu mi-e frică la abonaţii din partidul dvs din banii contribualilor. Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face. Pentru prima dată avem cea mai corectă şi liberală strategie economică”, a declarat Claudiu Năsui, în plenul  Senatului. 

Pe de altă parte, senatorul PSD Daniel Zamfir a susținut că „să scoatem securiştii şi fiii lor din viaţa politică! Vlăduţ Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară cu securiştii şi fiii lor din viaţa politică. La audieri, aţi spus că daţi pentru HoReCa 2,5 miliarde de lei. S-au evaporat. A rămas doar un miliard, pentru că restul s-au dus la 3 companii multinaţionale de reasigurare. Sunt fonduri insuficiente. Sunteţi breaz, aşa, daţi cu pumnul în masă, la Guvern. BCR şi Raiffeisen sunt obligate să plătească statului român 400 de milioane de lei. Domnul Vlăduţ a patentat ceva unic în România. Grupul de interese al consilierului onorific. Vlăduţ Voiculescu are 22 de consilieri personali. Domnul Năsui vrea şi el să îşi numească consilieri onorifici fără număr, aşa cum a cerut săptămâna trecută în Guvern. Aţi patentat corupţia legalizată”. 

Senatoarea liberală Alina Gorghiu a făcut apel la decență, spunându-le celor din PSD să-și asume analfabeții: „Daţi-mi voie să invoc în această sală a Senatului o diferenţă de luare de cuvânt faţă de Cameră. Până acum am asistat la tot felul de Ghiţă în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care vociferau din sală şi nimeni nu le tăia microfonul. Aceleaşi personaje numite Ghiţă, care odată venite la microfon habar n-au să facă acordul între subiect - predicat - gen sau număr, e viral. Stimaţi pesedişti, sunt ai voştri, asumaţi-vă analfabeţii, sunt nişte golani care în sală huiduie şi nimeni nu-i pune la punct. Golanii stau acasă, nu pe listele parlamentarilor şi o să vă rog să reveniţi la decenţă, avem nişte miniştri în sală, pe care vrem - nu vrem, trebuie să-i respectăm, pentru că au votul majorităţii parlamentarilor. Cu respect o să vă rog, doamna preşedintă, să aduceţi decenţa în sala Senatului, iar aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”, conform news.ro

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.