VIDEO De ce a răspuns Claudiu Năsui cu „Și?”: Nu am anticipat că o să fie așa mare scandal

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 01.02.2021 - 18:19
Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Intenția ministrului Economei, Claudiu Năsui, de a o transfera de la Ministerul Finanțelor pe Claudia Prisecaru, fostă colaboratoare a Securității, potrivit unei sentințe în primă instanță, a stârnit reacții critice vehemente.

SHARE

Scandalul a fost amplificat de faptul că ministrul Economiei a declarat că nu crede că cea pe care o dorea director în instituție a colaborat cu Securitatea, „pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta.” 

Întrebat de moderatorul Digi24 dacă știa că are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, Claudiu Năsui a răspuns că „am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi”. 

La insistențele moderatorului Cosmin Prelipceanu: „Și?”, Claudiu Năsui a răspuns la fel: „Și?”.

Citește și: Turnătoriile funcționarei cu care voia să lucreze Năsui: despre Europa Liberă și potențiali fugari

Ulterior, în urma reacțiilor publice, ministrul Economiei a anunțat că renunță la transferul acesteia. Mai mult, a renunțat să o transfere, tot de la Finanțe și pe Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici.

Citește și: Năsui vrea să o aducă de la Finanțe la ministerul Economiei și pe fosta cumnată a lui Teodorovici

Claudiu Năsui a declarat, în cadrul unui interviu acordat Newsweek LIVE, că regretă reacția sa de la Digi24 și, îdar afirmă că nu a crezut că un transfer dintr-un minister în altul va crea atâtea probleme.

 

 

„A fost o reacție greșită, a fost o greșeală. Îmi cer scuze pentru acea numire. Am considerat că o decizie nedefinitivă pentru un transfer al unui director nu are aceeași valoare ca și una definitivă. Dar am renunțat la mai toate transferurile. Vedem ce rezolvăm după ce se împart ministerele și vor căuta soluții să deblocăm concursurile și să ocupăm locurile”, a menționat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a precizat că nu a anticipat reacția societății civile cu privire la Claudia Prisecaru. 

„Pentru o persoană care era director general adjunct într-un minister și se muta în alt minister, nu am anticipat că o să fie așa mare scandal. Dar asta nu mă scuză, a fost o greșeală de a mea. Am renunțat la ea, nu o mai fac.

Acum sunt foarte mult în filmul de organizare de concursuri.

Eu am încercat să iau oameni despre care știam că sunt competenți pe zona administrativă. Am renunțat la toate transferurile”, a declarat Claudiu Năsui, în cadrul Newsweek LIVE

Pe de altă parte, acesta a precizat că principalul criteriu care-l interesează pentru păstrarea pe funcție a unui angajat din minister este competența. 

„Și pentru oamenii care lucrează acum în Ministerul Economiei: nu mă interesează dacă i-a adus PNL, PSD sau dacă sunt cumnatul ministrului sau fostului ministru. Ei trebuie să își facă treaba. Dacă își fac treaba, nu voi avea nici o problemă cu ei. Vor avea în mine un sprijin”, a arătat Claudiu Năsui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te