Universitatea Harvard își onorează absolventa: Maia Sandu va ține un discurs la Kennedy School

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.03.2022 - 10:24
Maia Sandu are o diplomă de master în administrație publică la Harvard Kennedy School/FOTO: Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va ține discursul în cadrul ceremoniei de absolvire de la prestigioasa Harvard Kennedy School, pe care și ea absolvit-o

SHARE

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost invitată să țină discursul de absolvire de anul acesta la Harvard Kennedy School, școala de politici publice a Universității Harvard, pe care și ea a absolvit-o.

Evenimentul va avea loc pe 25 mai, în format fizic, iar reprezentanții școlii sunt încântați să o vadă din nou și o descriu ca fiind „singura femeie președinte al țării sale” și cea care „a dus o campanie anticorupție de un deceniu”, înainte să devină președintele Republicii Moldova.

„După ce și-a obținut diploma de master în administrație publică la Harvard Kennedy School în 2010, Sandu s-a alăturat Băncii Mondiale la Washington, în funcția de consilier principal. După numai doi ani, ea a ales să meargă acasă în Moldova și să-și folosească abilitățile pentru a repara un sistem politic corupt, despre care spunea că distruge mica fostă republică sovietică cuprinsă între Ucraina și România”, se arată în anunțul postat pe site-ul instituției de învățământ.

Ea s-a alăturat guvernului Republicii Moldova ca ministru al Educației din 2012 până în 2015, a înființat un partid politic pro-european și a devenit prim-ministru pentru scurt timp în 2019. Prioritatea ei a fost să-i facă pe oameni să creadă din nou în țara lor.

Citește și: Republica Moldova va fi condusă de două femei, ambele cu masterate la Harvard

Sandu s-a confruntat cu oligarhi miliardari și politicieni socialiști care luptau pentru putere; a fost înlăturată după doar cinci luni în funcție, dar a promis că va continua lupta pentru a transforma Moldova într-o democrație modernă și a câștigat alegerile prezidențiale din 2020.

„Maia Sandu oferă un exemplu impresionant pentru studenții de la Harvard Kennedy School despre ceea ce înseamnă să fii un lider și un funcționar public bazat pe principii și eficient”, a spus decanul Douglas Elmendorf.

„Decizia ei de a se întoarce acasă și de a intra în lupta politică și hotărârea ei de a contesta interesele create pentru a reduce corupția și a crea noi oportunități pentru moldoveni oferă modele importante pentru clasa de absolvenți din acest an. Suntem atât de încântați că ea a acceptat invitația noastră la începutul acestui an de a susține discursul de absolvire și așteptăm cu nerăbdare să poată veni”, a conchis decanul.

Republica Moldova este condusă în prezent de două femei cu masterate la Harvard. În afară de președintele Maia Sandu, și premierul Natalia Gavriliță a absolvit Harvard Kennedy School. De asemenea, și ea a lucrat la Banca Mondială.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te