Piedone, condamnat în dosarul Colectiv, și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.08.2020 - 23:01
Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare în dosarul Colectiv. FOTO: Digi 24

Cristian Popescu Piedone, fostul edil al Sectorului 4, condamnat în primă instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv, și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5.

SHARE

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5, din partea PPU (social-liberal), au anunţat, duminică, reprezentanţii formaţiunii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis  duminică de PPU (social-liberal), Cristian Popescu Piedone şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru Primăria Sectorului 5, fiind astfel primul candidat înregistrat oficial în Bucureşti. Piedone a depus şi lista consilierilor, documente însoţite de peste 4.000 de semnături de la susţinători.

„Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie <<Aproape de Oameni>>. Da, cu siguranţă cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone după depunerea candidaturii.

La Sectorul 2 PPU (social-liberal) şi ADER au semnat o alianţă electorală pentru susţinerea lui Neculai Onţanu, în timp ce la Sectorul 4 a fost formată o alianţă pentru susţinerea actualului primar, Daniel Băluţă. La Sectorul 3 va candida Ulise Toader, din partea PPU (social-liberal).

În decembrie 2019, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. 

Acesta a fost condamnat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. 

„Nu am nimic ce să îmi reproşez, am îndeplinit toate formele legale de eliberare a acordului de funcţionare”, a susţinut fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, imediat după tragedie.

Citește și: Motivarea judecătorilor: Tragedia de la Colectiv, din lăcomie și iresponsabilitate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.