Fostul primar Radu Mazăre, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.05.2018 - 01:33

Fostul primar al Constanței, care se ascunde în prezent în Madagascar, Radu Mazăre a fost condamnat miercuri la 6 ani si 6 luni de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru că a vândut un teren din staţiunea Mamaia cu un preț subevaluat.

SHARE

Decizia, în primă instanță, a fost luată de magistrații Tribunalului Constanța, putând fi contestată.

Radu Mazăre a fost acuzat de patru infracțiuni de abuz în serviciu, deoarece, potrivit procurorilor, în octombrie 2004, a vândut, ca primar al Constanței, la un preț derizoriu un teren de peste 15.000 de metri pătrați situat în stațiunea Mamaia. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 1,1 milioane de euro.

Radu Mazăre, cunoscut pentru extravaganțele sale financiare, a declarat, după aflarea sentinţei, că este „uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă”. El susţine că singura sa vină este că a fost un lider neaservit Serviciilor şi că a fost o ţintă a Poliţiei Politice din România. 

„Astăzi am fost condamnat de Tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de puşcărie cu executare pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu. Sunt uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă dată de judecător. Nu reuşesc să înţeleg, la prima acuzaţie, cum este posibil ca pentru aceeaşi presupusă infracţiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel Bucureşti (sentinţa numărul S.P.148/FI/10.07.2017) şi să fiu condamnat la 4,6 ani de puşcărie de Tribunalul Constanţa (S.P.253/16.05.2018)?  Repet, aceeaşi acuzaţie, acelaşi teren, însa în două dosare diferite, o instanţă mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucureşti şi alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanţa”, a afirmat Radu Mazăre, potrivit News.ro.

Fostul edil a completat spunând că i se pare halucinant să aibă două sentinţe opuse tot pe aceeaşi infracţiune cu acelaşi subiect și susţine că în timpul procesului de la Constanţa toţi cei audiaţi, de la funcţionarii Primăriei, consilierii locali până la evaluatorii implicaţi în vânzarea terenurilor au spus că procedura respectivă a fost legală şi că el nu a intervenit în derularea acesteia.

„În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România! În atare situaţie concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate şi achita şi condamna o persoană în acelaşi timp, pentru exact aceiaşi acuzaţie, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite! Asta-i ţara? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?”, mai susține Radu Mazăre în comunicatul trimis din Madagascar. 

______

Foto: Inquam Photos / George Calin

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te